Nieuws

1
mrt

Tweede team NPC wint belangrijk duel

Als je aan een competitie begint is het eerste doel om niet als laatste te eindigen en dat lukt alleen door wedstrijden te winnen. Boul’Animo 2 moest uit naar Veenendaal om te spelen tegen naaste concurrent voor degradatie Les Sabots 2. Bij verlies zou Les Sabots op gelijke hoogte komen en blijft degradatie een reële mogelijkheid. Bij winst wordt degradatie zo goed als afgewend. 

Na de eerste doublettepartijen en de tripletten stond het eerste punt al op het bord. Een 4-1 voorsprong moest nog wel uitgebouwd worden naar winst om helemaal zeker te zijn dat Les Sabots afgeschud zou zijn in de tussenstand. Gelukkig werden er nog 2 partijen gewonnen en kon Boul’Animo 2 terugkijken op een mooie overwinning van 6-2.

In de tussenstand staan zij nu 4 punten los van de nummer 7. Nummer 8, Randenbroek 4 kan Boul’Animo niet meer inhalen met nog maar twee wedstrijden te gaan. Les Sabots kan hooguit nog op gelijke hoogte komen maar moeten ook nog tegen het ongenaakbare ’t Zwijntje die nog geen wedstrijd hebben verloren.

Het eerste team moest uit naar Asten om te spelen tegen ’t Lover 2. Er stond veel op het spel. Bij winst zou Boul’Animo 1 nog steeds voor het kampioenschap kunnen gaan maar bij verlies is zelfs degradatie nog een mogelijkheid.

Voordat de wedstrijden waren begonnen was al bekend dat DOSC niet gespeeld heeft tegen Petangeske om wat voor reden dan ook en daarmee kreeg het team uit Bergen op Zoom gratis 8 winstpartijen en de overwinning kado.

Dat is toch een soort van competitievervalsing omdat DOSC zeker in de tweede helft van het seizoen steeds meer punten haalden. Nu staat Petangeske op 9 punten en theoretisch zouden zij Boul’Animo 1 nog voorbij kunnen. Zij moeten nog tegen De Gooiers en ’t Lover die allebei bovenaan staan, dat is dan weer geluk bij een ongeluk.

Het terrein bij ’t Lover was een uitdagende met veel heuveltjes in het terrein. Ook met tireren moest er ijzer op ijzer geschoten worden anders is ie gewoon mis. Het duurde even voordat de meeste spelers hier aan gewend waren. Voor twee van de drie doubletten was dat te laat. Het derde doublette kroop door het oog van de naald. Na een 8-12 achterstand wisten zij die partij in één werpronde toch nog binnen te slepen.

Helaas gingen beide triplette partijen met grote cijfers verloren hoewel elke partij meer dan een uur duurde. Tijdens de laatste doublettepartijen leek er nog een kansje te zijn op een punt. Twee teams wonnen hun partij, maar de laatste doublette ging toch verloren. Daarmee lijkt met nog maar 2 partijen te gaan het kampioenschap uit zicht te zijn, maar het team wil zeker nog voor het podium gaan.

Gelukkig is de derde helft in Asten altijd zeer gezellig en doet het verlies iets minder zeer.