Nieuws

2
apr

Topdivisieteam Boul’Animo weet handhaving zeker te stellen

Vooraf dacht het team dat meestrijden om de titel niet echt tot de mogelijkheden zou behoren. Zelfs handhaving werd wel eens in twijfel getrokken. De reden hiervoor mag duidelijk zijn, Boul’Animo is het enige team in de Topdivisie zonder eigen hal. Daarmee zijn de trainingsmogelijkheden zeer beperkt, en zelfs thuis spelen doe je op een baan waar je niet wekelijks op kunt trainen. Het echte thuisspelengevoel is er dan minder, hoewel we PC Doetinchem zeer veel dank verschuldigd zijn dat we van hun hal gebruik mochten maken.

Op speeldag 13 stond een belangrijke ontmoeting op het programma. Boul’Animo – ’t Zwijntje. Mocht het Zwijntje zijn laatste twee ontmoetingen winnen en Boul’Animo zijn laatste twee wedstrijden verliezen dan kon het Zwijntje nog over ons heen.

Het Zwijntje begon voortvarend aan de ontmoeting door een snelle overwinning van het mixed team. Bij de andere twee doubletten ging het meer gelijk op, daarvan werd er 1 gewonnen en 1 verloren. Net als de eerste keer toen we uit speelden tegen het Zwijntje was 1-2 de eerste tussenstand.

Het eerste tripletteteam kon geen potten breken en verloor redelijk snel met grote cijfers. Op dat moment stond het mixed team ook nog 3-11 achter en zag het er heel somber uit. Toch herpakten zij zich en gingen een straat beter spelen dan in het begin van de partij. Op een gegeven moment werd er zelfs door 5 keer te schieten bijna 6 punten gemaakt, helaas ging de laatste mis. Op de stand 11-12 plaatste Nettie een hele goede eerste boule die twee keer mis werd geschoten. Ook de milieu kwam met plaatsend schieten niet aan de boule van Nettie. Uiteindelijk lag er maar 1 goede boule van de tegenstander die door Jeroen in carreau eraf ging.

De ontlading was groot en de ommekeer in de ontmoetng was een feit hoewel we nog wel tegen een 2-3 achterstand aankeken.

In de laatste doublettenpartijen wonnen Dennis en Jeroen redelijk gemakkelijk met grote cijfers. 3-3. Mourad en Nettie kenden hele goede momenten in hun partij maar kregen toch ook grote mene’s tegen. Uiteindelijk waren de laatste paar mene’s voor hen en wonnen zij ook, al was het nipt met 13-12. Daarmee haalden we sowieso een punt binnen en was handhaving al een feit. Johnny en Yves kenden een lange maar degelijke partij en wonnen uiteindelijk ook nog waardoor we de wedstrijd gewoon met 5-3 wisten te winnen. En daar zag het lange tijd zeker niet naar uit.

Het feit van de handhaving werd op de club nog even gevierd, maar konden niet te lang blijven, want een dag later stond alweer het prestigieuze clubkampioenschap triplette op het programma.