Nieuws

25
feb

Top weekend voor beide NPC teams speelweek 11

Het einde van de NPC komt langzaam in zicht. Op het programma stond de 11de wedstrijd waarbij het eerste niet degraderen kon zeker stellen. Dan moesten zij uit tegen Randenbroek tenminste gelijk spelen. Het hoogst haalbare voor het eerste team lijkt de tweede plaats. Dan moest er zeker gewonnen worden. Het tweede team is in een zware strijd verwikkeld met Karro Deux en De Hakhorst om de tweede plaats. Zij kunnen nog kampioen worden maar dan moet Maboul echt veel steken gaan laten vallen.

Randenbroek uit Amersfoort is altijd een lastige tegenstander. In het team veel ervaring maar dit seizoen wil het voor hen maar niet lukken. Deze dag stonden zij uiteindelijk met 5 spelers aan de start en moesten met spoed nog een 6de speler zien te vinden. Boul’Animo 1 kon over 7 spelers beschikken.

Tot nu toe wist Randenbroek maar 1 partij te winnen en wel tegen ’t Dupke. Een aantal dikke nederlagen maar ook genoeg keer verloren met 3-5. Zij wilden zeker nog wat punten halen zodat ze het andere teams onderin wat moeilijker konden maken.

Boul’Animo 1 won één doublette partij en verloor er ook één. De derde partij was een hele spannende maar ging toch naar Randenbroek met 12-13. Na de triplettenpartijen bleef dezelfde marge van 1 winstpartij meer voor Randenbroek.

De laatste doublettenpartijen moesten de doorslag geven. Boul’Animo had de juiste versnelling gevonden en maakte het karwei vakkundig af. Drie keer winst waarmee de stand op 5-3 voor Boul’Animo uit kwam. Randenbroek kan Boul’Animo 1 nu officieel niet meer inhalen.

Voor Boul’Animo 2 stond er nog van alles op het spel. Theoretisch zouden zij nog kampioen kunnen worden maar dan moeten ze wel zelf hun wedstrijden blijven winnen. Andere teams moeten dan steken laten vallen. Met andere woorden dat hebben zij niet in eigen hand.

Boul’Animo 2 begon sterk met twee winstpartijen. Eén partij werd verloren omdat op een stand van 9-7 voor Boul’Animo de tegenstander 6 punten haalde in één mene. Daarmee een 2-1 voorsprong voor Boul’Animo 2. De triplettepartij liepen niet zoals ze wilden en gingen allebei verloren. Zo stond ons team uit Dieren ineens tegen een 2-3 achterstand aan te kijken.

Net als het eerste team had ook het tweede ineens de juiste versnelling gevonden en wisten alle drie de doublettenpartijen te winnen. Daarmee deden zij hele goede zaken voor zichzelf en wonnen met 5-3. Het hangt een beetje van de andere uitslagen af of Boul’Animo 2 de tweede plaats weer overgenomen heeft.

Al met al een zeer goed weekend voor Boul’Animo

Tussenstand vanaf maandag:

Team 1
Team 2