Nieuws

1
jul

Titel Ster opnieuw naar Cor en Sebastian

Het zou een warme dag worden voor de 32 deelnemende teams. Meer teams konden we ook eigenlijk niet kwijt omdat het veld waar de hal moet komen te staan al op een bouwput leek. Aan de andere kant is dat ook wel weer leuk om op te spelen.

Natuurlijk was er weer een mooie delegatie uit Berlijn aanwezig, en dit keer hadden zij een leuk kadootje meegenomen om de vriendschapsbanden weer eens aan te halen. Vice voorzitter Bert Brinkman nam het kado dankbaar in ontvangst.

Zoals elk jaar werden er weer 2 voorrondepartijen gespeeld met daarna indeling in de poules in de goede handen van wedstrijdleiders Nettie Lensink en Johnny Saalmink.

Opvallende afwezige in de A-poule waren de winnaars van 2 jaar geleden Jeroen van der Mei met Johnny Saalmink. Zij kenden een stroeve start maar pikte het in de B-poule weer netjes op door uiteindelijk derde te worden. De winst ging met 3 gewonnen partijen en een bijzonder hoog saldo naar Wim Boluijt met Vince Exalto. Op de tweede plaats Pier en Dinie Boomstra uit Hattem.

De winnaars in de C-poule waren allemaal van Boul’Animo huize. Ans Nootenboom met Willy Demmink mochten als eerste kiezen voor Fanny van Uden en Kevin Splithof. Het laatste team dat een prijsje mocht ophalen werden Mieke Evers met Jaccolien Hamer.

In de hoogste poule waren er maar 2 teams met 2 gewonnen partijen. Theo van der Meer met Fred Lamberts hadden ook nog eens exact hetzelfde saldo als Richard Nijs met Daniële Snijders. De doorslag gaf welk team het het beste hadden gedaan in de eerste partij van de A poule. Daarom werden Richard en Daniëlle derde.

Maar er waren twee teams de hele dag ongenaakbaar. Peter Hietbrink met Alexander van der Poll lieten er geen gras over groeien in de voorronde en wonnen beide partijen met 13-0. In de poule zelf kwamen zij op een et saldo uit van +23. Net iets beter deden Cor Nootenboom met Sebastian Junique het met een saldo van +26. Zij speelden daarom ook de finale. Beide teams ware zeker aan elkaar gewaagd maar Cor en Sebastian waren eerder bij de 13.

Volgend jaar zal het toernooi als het goed is er wat anders uitzien omdat dan de hal er staat en we extra banen erbij krijgen.