Nieuws

4
sep

Titel Hij Zij toernooi 2017 naar Noord-Brabant

Altijd weer spannend begin september wat het weer doet, en het was te merken dat de nachten weer wat kouder worden. Overdag was het prachtig mooi weer, ideale dag om ons Hij Zij toernooi te organiseren. Ondanks grote concurrentie van andere toernooien in het land mochten we zo’n 30 teams verwelkomen die uiteraard weer bestonden uit een man (hij) en een vrouw (zij).

Zoals al jaren erbij John en Ida van Amersfoort. Echter lieten zij weten dat dit de laatste keer is dat zij mee hebben gedaan. De leeftijd gaat nu duidelijk meespelen en zij redden het haast niet meer om 5 partijen te spelen. Wij wensen hen veel geluk en gezondheid in de toekomst en zullen hen missen. Het bewijs dat het allemaal niet zo soepel meer ging bleek wel uit het feit dat zij alle partijen hadden verloren.

John en Ida van Amersfoort

De kampioenen van vorig jaar kende een slechte start. Nettie Lensink en Peter Bonarius verloren de eerste twee partijen op rij en haalden dan ook niet de A -poule. Daarmee waren zij hun titel na 2 partijen al kwijt.Toch herpakten zij zich weer in de C-poule en wonnen deze glansrijk.

In het hoofdtoernooi waren er maar 2 teams die alle 3 hun partijen wisten te winnen. Zij mochten dan ook de finale spelen voor de wisselbeker. Dat waren Patrick Bakens en Lieke van der Voort tegen donateurs van Boul’Animo, Henk Hoefakker en Henna van de Vis.

Patrick en Lieke speelden wat constanter en daarmee ging de titel naar de twee Brabanders.

En je weet als Brabanders iets winnen dan moet dat gevierd worden dus het bleef traditiegetrouw nog lang gezellig in de kantine in Dieren.

Uitslagen klik hier…
Voor de foto’s klik hier…