Nieuws

9
sep

Titel Hij Zij toernooi blijft in Dieren

Dit jaar hadden we vooral last van een volle petanque-agenda waardoor het aantal inschrijvingen achter bleef ten opzichte van andere jaren. Met 17 teams zouden we gaan aanvangen, maar op het laatste moment konden we nog een 18de team toevoegen zodat er niemand een vrijloting hoefde te hebben. Wedstrijdleider van dienst Theo van der Meer ging spelen met de opgetrommelde Noa Eggink uit Doesburg.

Dat ging meteen heel voortvarend want hoewel zij als allerlaatste konden starten waren zij als één van de eerste klaar met een 13-0 overwinning. Zij vielen helaas niet in de prijzen maar werden 6de.

Er vielen over de hele dag meer grote uitslagen te noteren, maar er waren er gelukkig ook een aantal spannende bij.

Na de voorronden hadden we 10 teams in hoofdtoernooi gezet en 8 in de B.

Uiteindelijk 3 teams die alle drie hun voorgelote partijen wisten te winnen. Daarmee was de finale bekend. Net buiten de boot vielen Margriet en Herman de Roo met 3+15. Helaas voor hen telde de voorronden niet mee want deze wonnen zij met grote cijfers. Wel in de finale kwamen Mandy Nootenboom met Fred Lamberts met 3+27 en Peter Bonarius met Nettie Lensink met 3+24.

In de finale konden Peter en Nettie hun normale niveau niet meer halen en moesten zelfs wisselen van positie in het team. Fred en Mandy speelden ondanks de wissel bij de tegenpartij veel constanter. Wel wist Peter het butje er nog uit te schieten om de partij te redden, maar het was te laat want de volgende mene maakte Fred en Mandy de partij gedecideerd uit. 13-4 sprak dan ook boekdelen.

In het B toernooi wonnen Johnny Saalmink en Fanny van Uden, hoewel Fanny na de tweede partij “ontvoerd” werd voor haar vrijgezellenfeestje. Johnny had Liny Saalmink al eerder geregeld als invaller. Samen wisten zij de drie partijen te winnen met een saldo van +19.

Tweede werden Jeroen van der Mei en Mieke Evers met 3+14 door onder andere de laatste partij te winnen van Cor en Ans Nootenboom. Zij werden daarom 3de met 2+19.

Dit keer wist Siny Hilverdink een prachtige prijzentafel te regelen bij de nieuwe Jumbo in Dieren. De eigenaar wil onze vereniging graag steunen met zo af en toe een mooie grote goed gevulde boodschappentas. Hiervoor zijn we de Jumbo zeer dankbaar.

Einduitslag

A

 1. Fred Lamberts – Mandy Nootenboom 3+27
 2. Peter Bonarius – Nettie Lensink 3+24
 3. Herman de Roo – Margriet de Roo 3+15
 4. Robbert de Haas – Sabine Diks 2+10
 5. Asmara Leatemia – Nel Kreeftmeijer 1+1
 6. Theo van der Meer – Noa Eggink 1-10
 7. Evert van den Enk – Jaccolien Hamer 1-14
 8. Willem van Hunen – Janny van de Kamp 1-14
 9. Bart Kouveld – Danielle Pasman 0-11
 10. Fred Vesterink – Hannie van Hengel 0-28

B

 1. Johnny Saalmink – Fanny van Uden/Liny Saalmink 3+19
 2. Jeroen van der Mei – Mieke Evers 3+14
 3. Cor Nootenboom – Ans Nootenboom 2+19
 4. John Bonenberg – Siny Hilverdink 2+0
 5. Cor van de Brink – Ellen van Ommen 1+1
 6. Gerrit Hartgers – Toos Wubben 1-7
 7. Henk Snijders – Bea Hoekstra 0-19
 8. Bert Brinkman – Marjan Jonkers 0-27