Nieuws

27
jun

Titel Boul’Animo in 2e klasse A

De laatste dag van de zomercompetitie zit er ook alweer op. Dit keer op eigen terrein in Dieren. Het weer was wat wisselvallig met in de middag een heel klein buitje. Leuk om te zien dat we ook nog wat toeschouwers mochten verwelkomen.

In de 1e klasse werd Hattem petanque ongeslagen kampioen maar alle Boul Animo teams speelden in de 2e klasse. Daar was maar één poule van 13 teams. De eerste 5 teams waren dit keer duidelijk beter dan de rest hoewel het tot het laatst spannend bleef wie bij de eerste 3 zouden eindigen en daarmee mochten promoveren naar de 1e klasse.

Op de 10de plaats Boul’Animo 2 (Nel Kreeftmeijer, Asmara Leatemia en Fred Vesterink) met 4 winstpartijen.

Als 9de, ook met 4 winstpartijen en onderling resultaat Boul’Animo 6 (Sabine Diks, Cor Nootenboom en Ans Nootenboom).

Het team van ’t Zwijntje met tweederde Boul’Animoleden (Paul de Bruin, Lambert Ruijsch en Rick Brietenstein) werden netjes 7de.

De overige Boul Animoteams bleven lang zicht houden op het eremetaal en dus promotie. Boul’Animo 1 die de tweede dag nog ongenaakbaar was moest de koplopers toch laten gaan. Mieke Evers, Willy Demmink, Mart van Tol met op de laatste dag Bart Kouveld als invaller werden met 7 winstpartijen 5de.

Voor Boul’Animo 3 zag het er het meest gunstig uit. Zij wonnen van onderlinge concurrent en hadden met nog twee partijen te gaan zicht op het kampioenschap. Zij wonnen op de eerste dag ook al van de uiteindelijke kampioen. Ellen van Ommen, Joyce Splithof en Jelle thuis hadden een hele goede competitie gespeeld maar eindigde op de meest ondankbare plaats, namelijk de vierde en grepen net naast de medaille.

Waar Boul’Animo 1 de tweede dag onverslaanbaar waren was het de derde dag Boul’Animo 5 dat niet te stoppen was. Zij kwamen eigenlijk de hele dag nauwelijks in de problemen en wonnen hun partijen met grote cijfers. Het saldo van plus 71 zegt veel. Johnny Saalmink, Janneau van Wissem en Theo van der Meer (Nettie Lensink viel nog twee partijen in op de tweede dag) waren desondanks nog lange tijd afhankelijk van andere uitslagen. Uiteindelijk eindigden zij met 9 winstpartijen van de 11 wedstrijden één winstpartij los van de nummers twee en drie, beide van ’t Harde.

Daarmee heeft Boul’Animo volgend jaar in ieder geval 1 team in de hoogste klasse.