Nieuws

26
jun

Het terras wordt weer in ere hersteld, hal blijft voorlopig nog dicht

Tot nu toe mochten we op onze speelavonden weer een beetje trainen, maar een “ouderwetse clubavond” was het nog zeker niet. Hooguit 10 minuten van tevoren op de club aanwezig, zelf je speelmaatje zoeken en tegenstanders vinden en spelen maar. Na een uurtje of twee weer naar huis. Geen drankje, geen cirkels en in principe ook geen wc. Maar goed we waren allang al blij dat we weer naar de club konden in deze Coronatijd.

Vanaf 1 juli begint de “ouderwetse clubavond” weer een stukje dichterbij te komen. De kantine en de wc’s zijn weer vrij toegankelijk. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook mogen we weer gebruik maken van ons terras. Er zullen zitjes gemaakt worden volgens het protocol zoals ook in de horeca gebruikt wordt. Statafels zijn echter niet toegestaan.  Bedoeling is dat iedereen zoveel mogelijk in de buitenlucht blijft want daar is de kans op besmetting het kleinst.

De cirkels en de knijpers voor de scoreborden mogen weer gebruikt worden al moeten deze wel regelmatig gereinigd worden. Alle andere maatregelen die al golden blijven gewoon van kracht. Denk aan eigen butje, niet naar de club komen als je klachten hebt gehad, of iemand uit je huishouden en noem maar op. Iedereen kan deze maatregelen ondertussen wel dromen.

Daarnaast hebben we van de gemeente de toestemming gekregen om onze clubkampioenschappen weer op te starten. De wedstrijdcommissie zal gaan kijken welke data hiervoor in aanmerking komen. Ook tijdens de clubkampioenschappen zullen we ons moeten houden aan de 1,5 meter maatregelen.

Helaas mag de hal nog niet gebruikt worden. Dat betekend dat wanneer het een beetje regent we buiten gewoon door boulen. De hal mag alleen open wanneer het echt noodweer is en we niet anders kunnen dan naar binnen gaan. Maar dat heeft ook volgens de gemeente niet de voorkeur. Dan moeten beide deuren open blijven voor een betere ventilatie.

Al met al zijn we erg blij met deze versoepelingen en gaan we weer heel langzaam terug naar hoe het ook alweer was.