Nieuws

20
aug

Succes op Heideweektoernooi in Ede

Helaas, helaas moesten we deze dag ons eigen Hij Zij toernooi afgelasten wegens te weinig teams. De inschrijvingen vielen flink tegen. Het Hij Zij toernooi was overigens niet het enige toernooi dat niet door ging vanwege te weinig teams. De concurrentie was moordend dit weekend. Dat was aan de andere kant weer gunstig voor het Heideweektoernooi van één van onze buurverenigingen (wel ander district) in Ede.

Daarom waren daar ook een aantal Boul’Animo teams te vinden dan wel een Boul’Animolid met iemand van een andere vereniging. Het systeem was niet het meest handige want na twee voorronden werd iedereen ingedeeld op sterkte in poultjes van 8. Daarmee kan het voorkomen dat je beide voorronden wint maar niet in de hoogste poule zit. (Daarna meteen afvalsysteem inclusief complementaire.)

Zo gebeurde dat onder meer met Nettie Lensink en Fred Vesterink. Met twee winst in de B-poule. Ze begonnen in de B-poule meteen met een 13-0 overwinning. De halve finale werd ook gewonnen en de finale stonden ze zelfs 12-1 voor. De tegenstanders begonnen ineens gas te geven en wonnen toch nog met 12-13. Wel een mooie tweede plaats in de B-poule.

Één poultje lager, in de C, vinden we Sabine Diks en Asmara Leatemia terug. Zij verloren de eerste maar haalde in de complementsire de finale die ook gewonnen werd.

Twee halve Boul’Animo teams plaatsten zich voor de D poule. Kampioen van de D poule werden Alexander van de Poll met Thijs Duijm van Maboul uit Ede. De kampioen van het complementaire D toernooi werden Dennis van Nugteren met zijn vader Jan.

Tenslotte vielen Mieke Evers en Janneau van Wissem ook in de prijzen. Hier werd op saldo gespeeld en daarom werden zij 3de.