Nieuws

3
jul

Ster van Middachten 2022 voor Cor en Martin

De aanloop naar de Ster van Middachten 2022 verliep moeizaam. Het aantal inschrijvingen kwam maar niet op gang. Het toernooi had veel last van andere toernooien waarvan er een aantal vol zaten en weer andere afgelast moesten worden. Ook bij Boul’Animo werd er nog over nagedacht om het toernooi dan maar af te blazen, maar we vonden het belangrijk dat de Ster van Middachten als mooie traditie onafgebroken gespeeld kan blijven worden.

Al met al precies 20 teams die na twee voorronden ingedeeld werden in een A en B toernooi. De beste twee in het A toernooi speelden zoals gebruikelijk de finale.

Het was voor een aantal teams heel spannend of zij in de finale zouden staan want nagenoeg alle teams verloren onderweg wel een partijtje. Toch waren er twee teams die ongeslagen bleven maar dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Veel teams waren aardig aan elkaar gewaagd.

Op de derde plaats een team helemaal uit Noord Holland. Bij hoge uitzondering kregen zij nog voor de finale hun prijs want ze moesten nog wel een aardig stukje naar huis rijden. Vader en zoon (Kees en Rick) Kaandorp uit Beverwijk hadden onderweg in ieder geval genoeg te eten want de boodschappentassen van onze sponsor de Jumbo waren zeer rijkelijk gevuld. Kees en Rick waren op saldo de beste van de teams met twee gewonnen partijen.

Twee teams die in het A toernooi wel ongeslagen bleven waren Asmara Leatemia met Sabine Diks (3+20). Voor Sabina alweer de derde finale dit jaar op het terrein van Boul’Animo. Tegenstanders werden Cor Nootenboom met Martin Stempher (3+22). Martin speelt bij Karro Deux uit Deventer.

Cor is natuurlijk ervaringsdeskundige in het spelen van Ster van Middachten finales want hij wist het toernooi al te winnen in 2017 en 2018.

Ook dit keer ging hij met met Martin goed van start en namen een vroege voorsprong. Sabine en Asmara kwamen nog wel goed terug maar de inhaalslag werd te laat ingezet. Met een 13-8 overwinning blijft de beker weer voor een deel in Dieren maar ook voor een deel in Deventer.

Uitslag:

A toernooi
1 Cor Nootenboom – Martin Stempher 3+22
2 Sabine Diks – Asmara Leatemia 3+20

Cor en Martin winnen de finale met 13-8

3 Kees Kaandorp – Rick Kaandorp 2+18
4 Dennis Nugteren – Mourad el Ansari 2+11
5 Raymond Tonen – Bert van Dijk 2+5
6 Henk Docter – Herman Notten 1-9
6 Theo van der Meer – Evert van den Enk 1-9
8 Joyce Splithof – Jelle Thuis 1-18
9 Ellen van Ommen – Rick Brietenstein 0-18
10 Fred Kervel – Bea Kervel Versteeg

B toernooi
1 Jeroen van der Mei – Fred Vesterink 3+27
2 Theo Schoppema – Felix Schaufeli 3+21
3 Mieke Evers – Günter Kutzora 3+16
4 Hans Braafhart – Corry Schoppema 2+10
5 Mart van Tol – Willy Demmink 2+4
6 Ineke Bruinooge – Gerard Peelen 1-6
7 Bert Brinkman – Peter Hietbrink 1-18
8 Jopie Zeijeseink – Jan Jansen 0-15
9 Lydia Jurcka – Dick Loman 0-17
10 Jan van der Meer – Onja Weijl Roorda 0-22

Martin en Cor 1ste plaats A toernooi

Sabine en Asmara 2de plaats A toernooi

Rick en Kees 3de plaats A toernooi

Fred en Jeroen 1ste plaats B toernooi

Theo en Felix 2de plaats B toernooi

 

Günter en Mieke 3de plaats B toernooi