Nieuws

21
jun

Ster van Middachten 2014

De afgelopen 3 jaar werd de beker steeds gewonnen door Marco Zeitzen en Theo van der Meer. Dit jaar zou er zeker een andere winnaar komen omdat Marco niet aanwezig kon zijn deze keer.

Dit jaar een iets andere opzet omdat het toernooi niet helemaal vol zat. Wel weer gewoon de 2 voorronden en daarna indeling in 4 poules. Voorheen werd winnaars tegen winnaars gespeeld, maar dat zit niet in ons wedstrijdsysteem. Daarom was er grote kans dat er teams met 2 gewonnen wedstrijden evengoed in de B poule terecht zouden komen.

Dat is misschien een punt voor het toernooi van volgend jaar. Evengoed geen kwade gezichten gezien omdat het verder een zeer geslaagd toernooi werd met prachtig weer.

Dit jaar ook nieuw was dat er geen lijnen waren uitgelegd. Daarom was het iets lastiger een vrije baan te vinden, maar met een beetje op elkaar letten ging dit helemaal prima.

In de A poule waren er uiteindelijk maar 2 teams die de drie partijen in de poule hadden gewonnen. Zij gingen dan ook de finale spelen die wat later begon dan andere jaren.

Toch genoeg publiek om Cor Nootenboom met Peter Hietbrink tegen Wim van Ree en Fred Lamberts te zien spelen. Wim en Fred hadden de beker al eens gewonnen in 2010 en stonden al een paar keer eerder in de finale. Peter had het toernooi al eens gewonnen in 2001. Mocht Cor winnen dan zou dat zijn eerste keer zijn.

De finale werd een leuk schouwspel met goed spel van beide kanten. Misschien dat de jarenlange samenwerking tussen Wim en Fred uiteindelijk de doorslag gaf. Zij zijn de nieuwe winnaars van de Ster van Middachten.