Nieuws

3
jun

Peter Hietbrink meest constante speler clubkampioenschap tête à tête

Een prachtige zomerse dag voor het clubkampioenschap tête à tête, de hele dag een strakblauwe lucht en lekker zonnetje wat de banen zeer onvoorspelbaar maakte vanwege de droogte. Nagenoeg iedereen had hier heel veel moeite mee.

Na veel zeuren en trekken vonden we 15 leden bereid aan het kampioenschap te beginnen. Anderen hadden andere verplichtingen en weer anderen waren geveld door lichamelijk ongemak. Wat ook niet mee hielp was dat een dag later de afdelingscompetitie zou plaats vinden. Daarnaast is alleen spelen voor de meeste ook niet de meest gezellige vorm van petanque.

Toch bleven de, op papier in ieder geval, beste 4 spelers nog redelijk overeind. Evengoed waren er over de hele dag meer dan genoeg spannende partijen. Niemand won op zijn/haar gemak, iedereen moest er voor werken.

Niemand kon/wilde de wedstrijdleiding doen dus Theo van der Meer had dat maar op zich genomen. Na elke ronde hing de tussenstand aan de kantine waardoor het voor iedereen duidelijk was hoe iedereen ervoor stond. Omdat er 15 leden aan de start verschenen moest er wel elke ronde iemand aan de kant blijven met een vrijloting.

De beste vier waren uiteindelijk Peter Hietbrink, Sabine Diks met 6 gewonnen partijen en René Vreeswijk,  en Theo van der Meer.met 5 gewonnen potjes. Mart van Tol met 4 gewonnen partijen viel net naast de boot. De rest had van de in totaal 6 partijen er 3 gewonnen of minder.

De nummer 1 moest tegen de nummer 4 en 2 speelde tegen 3. Peter won overtuigend van Theo met 13-4. De partij tussen Sabine en René was een stuk spannender. René wist deze te winnen met 13-10.

Bij Theo was de pijp wel aardig leeg en tegen het sterke plaatsspel van Sabine was hij niet meer opgewassen. Theo werd daarom 4de en Sabine 3de.

De finale tussen Peter en René werd uiteindelijk nog erg spannend. Hoewel Peter een aardige voorsprong had wilde René het nog niet opgeven en kwam behoorlijk terug. Toch was Peter de hele partij wel de bovenliggende partij en trok de winst naar zich toe na een mooie bal waar René geen antwoord meer op had. Met 13-12 voor Peter een mooie pot om naar te kijken.

Hopelijk hebben we de volgende keer weer meer dan genoeg leden die mee willen doen.

Uitslag:

1 Peter Hietbrink 6+56
2 Sabine Diks 6+38
3 René Vreeswijk 5+42
4 Theo van der Meer 5+24

Halve finales:
Peter – Theo 13-4
Sabine – René 10-13
3de 4de plaats:
Sabine-Theo 13-1
Finale
Peter-René 13-12
Peter was de enige die de hele dag al zijn partijen wist te winnen.

5 Mart van Tol 4+9
6 Kees Tabink 3+10
7 Jan Jansen 3+1
8 Willy Demmink 3-5
9 Frans Schoenaker 3-8
10 Mieke Evers 2-13
11 Asmara Leatemia 2-14
11 Nettie Lensink 2-14
13 Rick Brietenstein 2-21
14 Cor Nootenboom 1-28
15 Onja Weijl 1-35