Nieuws

17
apr

Overdekte speellokatie, leden unaniem akkoord

Maandag 16 april ging dan eindelijk de kogel door de kerk. De leden zijn unaniem akkoord gegaan met het in gang zetten door het bestuur van zaken die betrekking hebben op het bouwen van een kleine speelhal van ongeveer 8 volledige banen. Mochten er geen kinken meer in de kabel komen dan hoopt de club ongeveer in oktober een nieuwe hal te kunnen openen te bouwen door Norel uit Apeldoorn

Dit alles kon niet zonder slag of stoot gebeuren, want financieel hakt het er in de kleine vereniging toch wel aardig in. Daarom heeft het bestuur een aantal maatregelen genomen die door alle leden unaniem zijn aanvaard.

Aan de andere kant hadden de leden wel het besef dat als er geen hal komt dit wel eens een negatief gevolg kon hebben voor het spelen van petanque in Dieren en omstreken.

De afgelopen paar winters kon er maar op weinig clubavonden gespeeld worden vanwege het koude of te natte weer maar ook in de zomermaanden moesten er wel eens avonden afgelast worden. We hebben zelfs in het verleden een aantal finale’s van nationale toernooien afgelast vanwege noodweer.

Met de komst van de hal moet dit allemaal verleden tijd zijn. De club verwacht dat meer leden vaker naar de club zullen gaan omdat zij er nu zeker van zijn dat er ook daadwerkelijk gespeeld kan worden. Misschien dat het zelfs een aantal mensen over de streep kan trekken lid te worden van de club. Aan het ontbreken van een hal kan het niet meer liggen.

De hal zal aan de linkerkant van de kantine komen te staan, in eerste instantie nog los van de kantine. Later zal hier een sluis komen van de kantine naar de hal. De banen liggen er in principe al en zullen alleen door de leden zelf gereed gemaakt moeten worden net als de inrichting, verlichting etc.

Omdat we hiermee buitenbanen zullen verliezen zullen deze gecompenseerd gaan worden aan de rechterkant van de kantine zodat we nog steeds toernooien kunnen organiseren met maximaal 48 teams.

Het klinkt misschien gek, maar we kunnen haast niet wachten tot het weer winter is 😉

PS. De foto bij dit bericht is van een andere hal, maar lijkt er wel een beetje op.