Nieuws

20
okt

Ook het tweede NPC team haalt eerste thuispunten binnen

Opnieuw een volle hal omdat beide NPC teams thuis mochten spelen. Vorige keer had het tweede team dik verloren maar stond wel een stuk langer op de baan dan het eerste. Dit keer was het andersom en was het tweede veel sneller klaar. Dat kwam onder andere door een enorm lange triplette partij bij het eerste die maar niet uit wilde gaan. Die partij duurde zo lang dat het tweede team in de tussentijd hun triplette partijen hadden gegooid én de afsluitende doubletten.

De uitslagen van beide teams kende eenzelfde scoreverloop. Het tweede speelde tegen Randenbroek uit Amersfoort. Zij hadden de eerste twee wedstrijden verloren dus er lagen kansen. Na de doublette partijen stond er een 2-0 voorsprong op het bord. De derde doublette stond achter maar kwam nog een stuk terug. De inhaalpoging kwam wat te laat op gang en daarom werd deze partij dan ook verloren.

Na de triplettepartijen was het wel duidelijk dat er in ieder geval 1 punt in Dieren zou blijven want ze werden allebei gewonnen. De laatste doublettepartijen zou uitmaken of het er bij één zou blijven of dat de winst voor Dieren zou zijn. Al redelijk snel stond het vijfde punt op het bord en uiteindelijk ook het zesde maar daar zou het bij blijven. Een mooie 6-2 overwinning voor het tweede en zij doen weer volop mee.

Het eerste speelde tegen Va Tout uit Breda. Zij hadden in de eerste wedstrijd nog PV ’t Lover op een gelijkspel gehouden maar de tweede wedstrijd dik verloren van De Gooiers.

Het eerste punt stond al snel op het bord door een 13-0 overwinning. Bij de andere twee partijen zag het er ook goed uit maar één doublette kon hun partij niet over de finish trekken. De andere stond ver voor maar het was zwoegen om hem uit te maken. Uiteindelijk lukte het toch.

Met een 2-1 voorsprong werden de triplettepartijen aangevangen. Twee spannende partijen waarbij niets vanzelf ging. Zowel Boul’Animo als Va Tout verzuimde om de fouten van de tegenpartij af te straffen. Bij het ene team ging het redelijk snel en door met name een aantal goede schoten, waaronder een carreau van de pointeur in de laatste mene werd er één triplette gewonnen met 13-8. De andere was zoals al eerder geschreven echt een slijtageslag. Na wel steeds goed voorgestaan te hebben weigerde de tegenpartij de wedstrijd op te geven. Toch wist Boul’Animo ook dit belangrijke punt binnen te slepen. Met een 4-1 voorsprong werden de laatste doublettepartijen begonnen in een lege hal want het tweede was al lang en breed klaar.

Alle drie de partijen kende in de beginfase een goede voorsprong. Toch gebeurde er iets onverwachts in een van de partijen. Met een 10-7 voorsprong leek er niets aan de hand. Een matige werpronde van Boul’Animo werd meedogenloos afgestraft door de tegenpartij. Met onder andere goede blijvers en carreau’s maakten zij 6 punten en waren ineens uit.

De andere twee partijen kende zoveel tegenslag niet al kropen ook zij hier en daar door het oog van de naald. Beide partijen werden gewonnen (6-2) en ook het eerste doet hiermee hele goede zaken.

Over twee weken (zaterdag 2 november) spelen beide teams uit. Het eerste reist af naar DOSC uit Den Dolder en het tweede mag naar de Nijeboulers uit Nijkerk. Eerstvolgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 9 november.