Nieuws

29
jul

Onderhoudscommissie goed bezig

Eerlijk is eerlijk, de onderhoudscommissie lag een beetje op z’n gat. Het was niet altijd helemaal duidelijk wie nu de leiding had en er zat niet altijd een goede structuur in. Toch werden alle noodzakelijke klussen op de een of andere manier altijd wel gedaan. Meestal ad hoc maar dat maakt niet uit, als het maar gebeurde.

Tegenwoordig zit er veel meer structuur in. Harry Jansen wilde wel de coördinatie op zich nemen en samen met een aantal vaste klussers zoals Evert van den Enk, Mart van Tol en Kees Tabink werd eens een rondje gelopen door de hal en in en om de kantine. Daar kwam een lijstje uit met klussen inclusief wat het allemaal zou moeten kosten aan materiaal. Sommige klussen waren al te lang blijven liggen en andere waren nieuw.

Zo was onder andere wel duidelijk dat de voordeur aan de onderkant er niet meer uit zag. Dat is toch het eerste wat je ziet als je door de poort binnen komt. Dit is nu netjes opgelost. Ook is er een mooie oplossing gekomen zodat we niet meer met een baksteen de deur open hoeven te houden.

Mart wilde graag zijn beitswerk rondom de kantine afmaken maar dat kon steeds niet omdat het raam uit de sponning was gevallen, deels door verrotting. Nu is er een nieuw aluminium schuifraam op de kop getikt voor weinig geld en deze zal er nog ingezet worden. Dat heeft wat voeten in de aarde omdat het raam wat groter is maar daar komt de klusploeg wel uit. Dan kan het beitswerk mooi afgemaakt worden.

Ook de overkapping zal helemaal opnieuw aangepakt worden. Blijkbaar is er bij de constructie iets misgegaan zodat het dak lekt. Dat is niet gemakkelijk op te lossen en zal een grotere klus zijn, maar met genoeg mensen gaat ook dat lukken.

De onderhoudscommissie heeft nog wel meer klussen liggen en ideeën wat zij nog meer zouden kunnen doen naast alle klussen die ondertussen al gedaan zijn. Er ligt nog genoeg werk op hen te wachten. De actieve leden van de onderhoudscommissie zijn op dit moment Harry Jansen (voorzitter/coördinatie), Mart van Tol, Evert van den Enk, Kees Tabink en René Teunissen. Mocht je handig zijn en ook willen helpen meld je dan aan bij Harry.

Ook leuk om te vermelden is dat Hannie van Hengel op eigen initiatief voor nieuwe kussens heeft gezorgd voor op de bankjes in de hal. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Naast de onderhoudscommissie willen we ook de terreincommissie weer nieuw leven in blazen. Bijvoorbeeld zoals we dat vroeger deden met 2 of 3 man/vrouw elke woensdagochtend het terrein netjes houden dmv van vegen, onkruid vrij maken, plantjes planten en bijhouden en platanen snoeien etc. Zodoende hoeven we het niet steeds aan te laten komen op een algemene onderhoudsdag. Meld je aan bij het bestuur mocht je hier belangstelling voor hebben.