Nieuws

15
jan

Oeleboule 2018, niet druk, wel gezellig

Met de temperaturen net iets boven het vriespunt was het weer een uitdaging om met alle laagjes kleding nog steeds goed te boulen. Alle deelnemers, 14 in totaal uiteindelijk, waren er dan ook goed op gekleed. Nettie Lensink nam dit keer de wedstrijdleiding van Johnny Saalmink over die verhinderd was. Met ons computersysteem was dat geen probleem. Voor het meten moest af en toe iemand van een andere baan inspringen.

Omdat er maar weinig deelnemers waren kon ook iedere speler met 3 gewonnen wedstrijden nog kans maken op één van de vier prijzen. Maar liefst 5 spelers kwamen op 3 gewonnen wedstrijden uit. Daarvan was notabene wedstrijdleider Nettie degene met de meeste plussaldo.

Om uit te maken wie het toernooi ging winnen waren er na 3 partijen nog maar 3 spelers ongeslagen. Hannie van Hengel en Theo van der Meer bleven ook na de vierde partij ongeslagen, maar Mart van Tol viel af. Hij wist wel weer de laatste partij te winnen zodat hij 3de werd.

Hannie en Theo mochten het onderling gaan uitmaken omdat het lot had bepaald dat zij de laatste partij tegen elkaar moesten. Het werd een lange en spannende partij die Theo en zijn teamgenoten wisten te winnen met 13-9.

Daarmee is Theo de eerste winnaar van dit jaar en strijkt hij meteen na zijn tweede plaats in het Overall kampioenschap van vorig jaar alweer 10 punten op.

Volledige uitslag, klik hier