Nieuws

20
sep

NPC weer begonnen, beide teams kenden een stroeve start

Vorig jaar kon de NPC niet afgemaakt worden in verband met de Corona crisis. Nu een half jaar verder hing het er nog om of de NPC wel door kon gaan. Van de NJBB mocht het en na overleg met beide teams werd besloten toch mee te doen. Wel met bepaalde maatregelen. We proberen zoveel mogelijk buiten te spelen en we werken met timeslots. Het tweede begint dan om 10 uur en het eerste om 2 uur. Dat is met name handig wanneer we in de hal moeten spelen.

Team twee was ruim op tijd op de baan om in te spelen en zouden aan Nijeboulers uit Nijkerk een zware dobber krijgen. Dat bleek wel na de doublettepartijen want die gingen alledrie verloren. Al lagen twee uitslagen erg dicht bij elkaar. Na deze valse start was het Boul’Animo die het momentum kreeg door beide triplettepartijen te winnen. Waarvan één zelfs met 13-0.

Met de tussenstand van 2-3 was er nog van alles mogelijk. De laatste doublettepartijen  lag het allemaal dicht bij elkaar met kansen over en weer. Boul’Animo 2 kwam op 3-3 maar helaas gingen de andere twee partijen verloren.

Team 2 was pas na 14.00 uur klaar maar omdat we ruimte genoeg hadden buiten kon het eerste team ook mooi op tijd beginnen tegen Va Tout uit Breda. Waar het tweede team één debutant kende (Nel Kreeftmeijer) had het eerste twee nieuwe spelers moeten inpassen. Asmara Leatemia kende een goede start met een 13-3 overwinning. Ook Evert van den Enk startte goed al zag het er lang naar uit dat er toch verloren zou worden. Uiteindelijk wonnen zij met het kleinst mogelijk verschil, 13-12. De andere doublettepartij werd verloren. In de triplettepartijen ging één van de twee dik verloren maar de andere werd wel gewonnen. Met een 3-2 voorsprong gingen zij de laatste ronde in.

Al vrij vlot werd een partij met 13-0 gewonnen, maar ook één snel verloren. Nog wel een 4-3 voorsprong en alvast een punt te pakken. De laatste partij was de fut er een beetje uit en de tegenstanders bleven heel constant spelen en wonnen dan ook terecht met 13-8. Einduitslag 4-4.

Al met al waren de teams weer blij dat er gespeeld kon worden, en ook nog lekker buiten, zoals het bedoeld is.