Nieuws

5
nov

NPC team 2 doet goede zaken in Wijk bij Duurstede

Het eerste team had een speeldag vrij omdat zij oorspronkelijk tegen Les Cailloux 2 uit Zeist hadden gemoeten. Omdat dat team zich op het laatste moment had teruggetrokken had het eerste team een vrijloting. Ons tweede team had na de overwinning van een week eerder de smaak te pakken en wilde meer.

Daarom trokken zij erop uit met 7 leden (4 vrouwen en 3 mannen) om te spelen tegen Mazijk de Petanque uit Wijk bij Duurstede. Zij spelen in een fraaie hal en delen het gebouw met een judovereniging.

Boul’Animo begon sterk door in de openingswedstrijden in doublettenvorm 2 van de 3 partijen te winnen. Met een 2-1 voorsprong zat de spirit er goed in. Zo heeft dit team al eens eerder na de doubletten voor gestaan maar bleek het lastig dit door te trekken.

Zo niet dit keer. Waar je vaak ziet dat na de triplette partijen de marge gelijk blijft doordat er één wint en de andere verloren wordt was dit nu niet het geval. Beide partijen werden gewonnen en er stond een unieke score op het bord voor team 2. Een 4-1 voorsprong en sowieso al een punt binnen. Na in de eerste drie westrijden in deze competitie steeds verloren te hebben was deze tussenstand een welkome afwisseling.

Voor het extra punt en de overwinning liet Boul’Animo er geen gras over groeien. Alle drie de partijen werden uiteindelijk gewonnen waardoor er een fraaie overwinning op het scorebord stond. Helaas kon er niet op de overwinning geproost worden omdat de kantine al gesloten was. Die is niet van de bouleclub zelf helaas en hebben hier ook niets over te zeggen. Dan drinken we er wel eentje bij ons op de club op de eerstvolgende speelavond.

Boul’Animo 2 zou zomaar weer een plek kunnen stijgen binnen de competitie maar de weg is nog lang want we zitten nog niet eens op de helft van de NPC. Het lijkt erop dat het tweede team de weg naar boven heeft gevonden.

Tussenstand hier te vinden. 

Vanaf maandag weer up to date.

Volgende wedstrijden zijn op zaterdag 19 november thuis in Dieren.
Team 1 tegen Cuijck 1 en
Team 2 tegen PC de Gooiers uit Hilversum.

Aanvang zoals altijd 12.00 uur