Nieuws

28
jan

NPC speelronde 9, team twee verliest nipt van Maboul

Er was voor beide teams alles om voor te strijden. Team 2 kon aansluiting maken met de ongenaakbare Edese ploeg Maboul. Team één kon al goede zaken doen om nu al degradatie dit jaar zeker te ontlopen. Na verlies vorige keer tegen De Gooiers mochten zij niet meer rekenen op kansen voor het kampioenschap.

Team 1 begon zeer sterk met drie overwinningen tijdens de doublette partijen tegen Va Tout uit Breda. Daarmee was al een grote stap gezet naar een gelijkspel of zelfs de overwinning. Tijdens de triplette partijen hadden beide teams steeds zicht op de overwinning maar er ging er toch één verloren. Gelukkig werd de andere gewonnen dus één punt was al zeker. De laatste doublettepartijen waren opnieuw sterk aan het spelen. Eén partij moest nog wel tot het gaatje maar werd uiteindelijk gewonnen. Daarmee een 7-1 overwinning voor de thuisclub.

Het tweede team had de belangrijkste wedstrijd tot nu toe gezien de tussenstand. Maboul was de ongenaakbare koploper tot nu. Boul’Animo 2 was er alles aangelegen het hun moeilijk te maken en zodoende de aansluiting met het team uit Ede te vinden.

Maboul had het niet gemakkelijk maar lieten zien dat zij de terechte koplopers waren. Boul’Animo bood goed tegenstand maar na de eerste doubletten partijen stond Boul’Animo 1-2 achter.

Bij de triplette partijen bleef de marge gelijk al had één triplettepartij alle kans om ook te winnen. Ondanks een 12-2 voorsprong werd toch nog verloren met 12-13.

Die stand zouden we nog een keer terug zien bij de allerlaatste doublettepartijen. Ondertussen werd er één gewonnen en één verloren dus er viel alleen nog maar één punt te halen. Helaas ging die partij met 12-13 toch nog naar de tegenpartij. Wel verloren met 3-5 maar éën van de spelers van Maboul vertelde dat hij nog niet één partij had verloren in de NPC dit seizoen totdat hij nu tegen zijn eerste verliespartij aan liep tegen Boul’Animo 2.

Al met al een sterk weekend voor Boul’Animo met beide teams die van zich lieten spreken.

Tussenstand vanaf maandag:

Team 1
Team 2

Team twee voor de start tegen Maboul uit Ede

Team 1 tegen Va Tout uit Breda