Nieuws

29
nov

NPC overwinning in het hol van de leeuw

In de topklasse van de NPC stond afgelopen weekend de derby tussen ’t Zwijntje uit Apeldoorn en Boul’Animo uit Dieren op het programma.

De rivaliteit tussen beide verenigingen staat borg voor extra motivatie en bij de spelers. De veel grotere Apeldoornse jeu de boulesclub is op voorhand zwaar favoriet tegen het “kleine broertje”. Dat was ditmaal niet anders.

De start was dan ook zoals min of meer verwacht. Van de eerste 3 doublettes beslisten enkel Dennis Nootenboom en Jeroen v.d. Mei hun partij in het voordeel van Boul’Animo, beide anderen gingen naar ’t Zwijntje.

Bij de daaropvolgende 2 triplettes werd gestreden op het scherpst van de snede. In beide lange en spannende partijen trokken de Dierenaren uiteindelijk aan het langste eind. 3-2 voor Boul’Animo. In de afsluitende 3 doublettes ging de eerste vlot naar de Apeldoorners. Mandy Nootenboom en Mourad el Ansari wisten de tweede in Dierens voordeel te beslissen. Daarmee werd het 4e punt gescoord, waarmee in elk geval een punt was veiliggesteld.

In de laatste, slopende partij kwamen Dennis Nootenboom en Jeroen v.d. Mei met 0-9 achter. De in grote getale aanwezige Dierense supporters gingen nog maar eens extra achter hun team staan. Zij vochten zich terug in de partij tot 7-9. In de volgende mene kreeg ’t Zwijntje de kans om de partij uit te gooien. Zij faalden met hun laatste boule: 7-12. In de volgende mene legde Dennis een boule die niet werd weggeschoten of verbeterd. Met zijn 2e boule nam Dennis de but mee naar achter terwijl zijn eerste ook bleef meetellen. Beiden slaagden erin de resterende boules nabij de but te gooien, waarmee de partij en de wedstrijd plotseling in het voordeel van Boule’Animo was beslist: 3-5.

Dolgelukkig en trots vielen spelers en supporters elkaar na afloop in de armen. De punten gingen mee naar Dieren, waar in het clubhuis van Boul’Animo ’s avonds de jaarlijkse feestavond stond gepland.

(Mart van Tol)