Nieuws

14
nov

NPC dag 4, Tweede team komt goed terug, eerste team niet.

De 4de dag van de NPC was een koude dag. Bij binnenkomst in de hal was het maar 7 graden, op het einde van de dag ongeveer 11. Eigenlijk veel te koud om goed in te kunnen boulen. Iedereen had daar last van, mits je maar van tevoren goed gekleed van huis was gegaan, maar ideaal was het zeker niet.

Het tweede team had enorme personele problemen, maar het lukte toch om 6 spelers op de baan te krijgen. Zij speelden dan ook elke partij tegen PV Beek. Na de doubletten en tripletten partijen hadden zij een grote achterstand (1-4) en wisten zij dat ze niet meer konden winnen. Wel zat er eventueel een gelijkspel in maar dan moest wel elke doublettenpartij gewonnen worden, een zware opgave.

Dit huzarenstukje werd toch voor elkaar gebokst tot grote vreugde van het team. Goed resultaat van het tweede team.

Het eerste team moest tegen PUK uit Haarlem. PUK, vorig jaar nog de kampioen, begon deze NPC kwakkelend. Een aantal spelers die er vorig jaar nog wel bij waren spelen nu voor een ander team. Maar met nieuwe spelers is dat team nog steeds erg sterk. Toch was het algemene idee dat er zeker gewonnen kon worden, en er werd bij vlagen dan ook goed en aanvallend gespeeld.

Toch lukte het op een uitzondering na niet die partijen tot een goed einde te brengen. Na de doublettepartijen zat er een 3-0 voorsprong in maar het werd een 1-2 achterstand, met meer dan genoeg kansen om te winnen. In de tripletten werd er één gewonnen en één verloren waardoor de achterstand maar 1 wedstrijd bleef.

Met een 2-3 achterstand kon er nog van alles gebeuren. De coach liet dezelfde 6 spelers staan en besloot geen wisselspelers in te brengen. De doubletten teams waren hele andere dan in de eerste partij en dit pakte niet goed uit en er werd 3 keer verloren (2-6). Ondertussen staat het eerste team voorlaatste met 1 punt meer op de allerlaatste en is PUK ons voorbij gestoken.