Nieuws

14
jan

NPC, Boul’Animo 2 ijzersterk tegen Nijenboulers

De winterstop is voorbij en dat betekend dat de NPC de tweede helft is ingegaan. Beide teams stonden er goed voor ondanks dat het eerste team een wedstrijd verloren had zonder te spelen vanwege te weinig spelers. Één van de spelers moest op zaterdag van de wedstrijddag noodgedwongen afmelden. Omdat de tegenpartij geen enkele mogelijkheid zag tussen 10 december en 15 januari deze partij alsnog te spelen werd het een reglementaire nederlaag.

Ook de eerste partij na de winterstop waren er weer grote problemen een team op de been te krijgen. Uiteindelijk toch gelukt maar verre van ideaal natuurlijk. Dan kom je tegen de koploper PC de Gooiers in de tweede divisie wel wat te kort. Dat vertaalde zich ook naar een snelle 0-3 achterstand na de doublettenpartijen. Het leek een snelle overwinning voor De Gooiers te worden maar de mix tripletten knokten zich naar een mooie overwinning. Die partij duurde wel twee uur maar dan was de eer in ieder geval gered.

Zat er dan misschien nog meer in? Nee ook de laatste doublettenpartijen gingen allemaal verloren soms met grote cijfers. Met een 1-7 nederlaag staat Boul’Animo 1 weer in de middenmoot en is de aansluiting met de top kwijt.

Het tweede van Boul’Animo had in de tweede helft van de eerste seizoenshelft ineens de smaak te pakken en bleef maar punten halen. Nijeboulers uit Nijkerk stond in de tussenstand maar 1 puntje onder Boul’Animo. De winnaar zou hele goede zaken doen en uitzicht houden op de bovenste plaatsen. Er was dus alles om voor te spelen.

Boul’Animo 2 kwamen zeer sterk uit de startblokken. De doublettenpartijen werden alle drie gewonnen. Na de triplettenpartijen zat de winst al in de tas. Die werden allebei gewonnen en dus een 5-0 voorsprong. Een hele goede prestatie tegen een team dat in de allereerste wedstrijd nog met 5-3 wist te winnen.

De laatste doubletten partijen deden er niet meer toe en werden verloren maar met de 2 punten in de pocket komt Boul’Animo 2 los van de middenmoot. Met de volgende wedstrijd tegen de koploper Maboul uit Ede in onze eigen thuishal kunnen spreken van een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Wie had dat gedacht bij aanvang van de NPC editie 2022/2023 toen de resultaten maar niet wilden komen.

Tussenstanden weer hier te vinden (vanaf maandag)

Team 1
Team 2

Boul’Animo 2 uit tegen Nijkerk