Nieuws

18
sep

NPC 2022/2023 weer begonnen. Boul’Animo nog puntloos

Drie seizoenen geleden was het de laatste keer dat er een volledige competitie kon worden afgewerkt. Vanwege de Coronapandemie werden de twee seizoenen daarop niet volledig gespeeld. Twee jaar terug begon het tweede team van Boul’Animo tegen Nijkerk (Nijeboulers) en dat zou zelfs de enige wedstrijd zijn van dat seizoen.

Dit keer stonden Boul’Animo 2 en Nijeboulers 1 opnieuw de eerste partij tegenover elkaar. Een paar bekende gezichten maar ook nieuwe spelers waarvan een paar nog maar kort spelen. Bij Boul’Animo een aantal spelers die niet helemaal gezond aan de start konden verschijnen helaas. Het team was daarom zoekende naar de sterkste opstelling.

De eerste doubletten partijen waren de spreekwoordelijke valse start want die gingen alledrie met grote cijfers verloren. De triplettenpartijen gingen al een stuk beter en er werd er één gewonnen met grote cijfers. De andere ging helaas nog wel verloren. Met een 1-4 tussenstand moesten de laatste doubletten allemaal gewonnen worden. Bijna gelijktijdig waren er twee partijen klaar. Één keer winst en één keer verlies en daarmee was het lot bezegeld. Er kon niet meer gelijk gespeeld worden. Omdat de laatste uiteindelijk ook gewonnen werd stond er een 3-5 nederlaag op het bord. Maar het team had toch karakter getoond en hadden zich na de eerste doublettenpartijen goed terug geknokt. Volgende speeldag is voor het tweede team uit naar Ede (Maboul) op zaterdag 1 oktober.

Het eerste team kende een paar nieuwe spelers. Dit jaar een team met veel schotkracht waardoor er ook tireurs speelden die veel moesten plaatsen. De Gooiers uit Hilversum hadden ook veel nieuwe spelers en duidelijk de ambitie om te promoveren. Vorig jaar uit bij de Gooiers had Boul’Animo niets te vertellen en werd er met 0-8 nog verloren al eindigden Boul’Animo na een halve competitie wel boven de Gooiers. En ook dit keer loog het team uit Hilversum er weer niet om.

De Gooiers speelden heel degelijk en wisten op de juiste momenten met name met schieten het verschil te maken. Toch waren het stuk voor stuk lange partijen die dicht bij elkaar zaten. Na de doublettepartijen was de stand 1-2 maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Bij de tripletten partijen ging er ééntje naar Dieren zodat er een 2-3 tussenstand op het bord stond. Dat bood voor de thuisploeg nog alle kansen op een punt of punten. Opnieuw lange partijen maar helaas gingen ze alledrie verloren. Daarmee voelde de 2-6 nederlaag een beetje geflatteerd aan maar bij het team overheersde wel het gevoel dat er misschien wel iets te halen valt dit seizoen. Om te beginnen op 1 oktober uit bij Va Tout in Breda.

Tussenstand Team 1, klik hier (vanaf maandag bijgewerkt)
Tussenstand Team 2, klik hier (vanaf maandag bijgewerkt)