Nieuws

15
aug

NK Veteranen 2022, Ook Boul’Animo weer aanwezig

Peter Hietbrink en Theo van der Meer hadden het er al een paar jaar over. Als ze 55+ zouden zijn dan moesten ze zeker een keer meedoen met het Nederlands kampioenschap triplette in de categorie veteranen. Toen was het nog zo dat het ene jaar doublette gespeeld zou worden maar dit keer was het tripletten weer aan de beurt.

Samen met Wim Boluijt van het Zwijntje/Gooiers vormden zij het team en hadden nog nooit eerder in deze samenstelling met elkaar gegooid. Dan is het altijd afwachten hoe dat uit pakt. Ook Bart Kouveld had een team gevonden en speelden met twee spelers van Les Cailloux (Mark Koning en André van Helmondt) waar hij ook lid is.

Het zou enorm warm worden voor de 33 teams maar er was genoeg schaduw al viel het voor veel spelers evengoed niet mee om zich koel te houden. Er was meer dan genoeg water beschikbaar.

Bart en zijn team hadden binnen het Zwitsers systeem en het spelen op tijd het aardig lastig. De laatste partij op de eerste dag moest de beslissing brengen en deze werd gewonnen waardoor zij zich met 3 winstpartijen geplaatst hadden bij de beste 16 teams.

Peter, Theo en Wim gingen dramatisch van start waarbij het leek of Wim alles alleen moest doen. Uiteindelijk gingen Peter en Theo ook meedoen en werd er toch nog gewonnen van een lokaal team. De twee partijen erna werd een stuk beter gespeeld maar waren de tegenstanders ook een stuk sterker. Twee keer op tijd gewonnen met een hele goede laatste mene. Met drie winst achter elkaar wisten zij al dat ze geplaatst waren bij de laatste 16.

Mochten beide teams de 1/16de finale winnen dan zouden ze in de kwartfinale tegen elkaar moeten. Helaas ging Bart en team onderuit tegen favorieten Joop Pols, Johan Mol en Simon op den Kelder. Theo, Peter en Wim troffen ditzelfde team in de tweede wedstrijd want de eerste ging wel gewonnen tegen een team van Boulamis uit Bunschoten, al was het nipt.

Ook Peter, Theo en Wim hadden niets in te brengen tegen dit team en lagen er net voor de halve finales uit en dus geen prijs.

Ons nieuwe lid Frans Schoenaker kwam ook nog even kijken. Helaas was hij net te laat aanwezig want toen was de tweede wedstrijd net afgelopen. Uiteindelijk heeft hij nog wel genoten van de halve finales waarin goed gespeeld werd.

Kampioenen werden uiteindelijk Ali Doualeh, Ad Wagenaars en Son Cao spelend in de kleding van ’t Dupke. Zij mogen Nederland binnenkort vertegenwoordigen in Albertville Frankrijk.