Nieuws

13
jul

NK Mix 2015

Hoewel het merendeel van Boul’Animo in Berlijn zat gingen er toch nog een aantal spelers en speelsters naar het NK Mix in Hilversum.

Een goed opgezet Nederlands kampioenschap met maar liefst 68 teams. Dat kon gemakkelijk op de banen van Hilversum, want het is een enorm groot terrein.

Henk en Lea Schoolderman is een koppel dat zo op elkaar ingespeeld is dat zij bijna niet hoeven te overleggen wat te doen. Toch ging het allemaal niet van een leien dakje want meteen de eerste partij werd verloren. In het troosttoernooi haalden zij niet het podium helaas.

Theo van der Meer en Mieke Evers waren een koppel omdat het oorspronkelijke maatje van Theo toevallig dit weekeinde op vakantie moest. Mieke had zich kranig geweerd in dit veld van alleen maar toppers en zij wonnen zelfs de eerste partij van ereklasse speler Patrick Bosch met zijn vrouw Karlijn.

De cadrage ronde werd op een heel lastig baantje verloren hoewel Mieke zeker niet slecht had geplaatst. Toch nog een eindstand van 4-13, maar er had nog wel meer in gezeten helaas.

Nettie Lensink en Jeroen van der Mei gingen het weer proberen. Vorig jaar waren zij nog zeer gedesillusioneerd omdat zij de eerste partij verloren wat nooit had gehoeven. Dit jaar tegen geduchte tegenstanders Marco en zijn moeder Ada Wouters, werd wel gewonnen, zij het net aan met 13-11.

De tweede partij leek lastig maar bleek uiteindelijk mee te vallen en werd gewonnen met 13-7. Daarna was het Edward Vinke die de weg versperde samen met Diana de Wolf.

Kees Koogje en Sandy Rikkers wonnen voor de derde keer op rij het kampioenschap. Voor Kees zelfs de 4de keer achter elkaar. In de finale versloegen zij Sjaak Spruijt en Judith van der Eijnden.