Nieuws

17
feb

NJBB bestaat 50 jaar

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de NJBB werd opgericht. Vijftig jaar later is de Nederlandse Jeu de Boulesbond nog steeds de overkoepelende organisatie voor de petanquesport. Meer dan 200 verenigingen door het hele land zijn lid van de bond. Een mooi lustrum en dat moet gevierd worden.

Zo is er al de aankondiging geweest dat er een jubileumboek gaat komen. Achter de schermen wordt hier nog hard aan gewerkt. Gedacht wordt om dit boek te presenteren tijdens het EK petanque in ’s Hertogenbosch later dit jaar.

Dit Europees kampioenschap tête à tête, mix en doubletten moet het klapstuk worden van alle festiviteiten. Het toernooi vind plaats van 13 tot en met 17 juli 2022 op de Parade in ’s Hertogenbosch. Er is zelfs een aparte website voor in het leven geroepen. Klik hier.

Om dit kampioenschap mede mogelijk te maken kun je dit evenement steunen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Zie via deze link voor meer informatie. Vanaf 12 maart begint de kaartverkoop voor vrienden/ondersteuners en vanaf 26 maart voor de rest van Nederland.

Tenslotte gebruikt de NJBB alleen dit jaar het jubileumlogo.