Nieuws

10
jan

Nettie Lensink wint Oeleboele toernooi

Midden in de winter het traditionele Oeleboele toernooi. Of is het nou Oeleboule. Er stond zo af en toe een straf windje, maar het zonnetje scheen de hele dag. Toch was het best fris, maar het was goed te doen, mits je je gewoon warm gekleed had.

Winnaar van vorig jaar, Willy Demmink, was ook nu weer van de partij maar kon haar titel niet prolongeren. Zij werd uiteindelijk met 3 winstpartijen 6de. Willy was overigens niet de enige dame die meespeelde. De mannen waren dit keer duidelijk in de minderheid, 4 spelers maar.

Daarmee grote kans dat een vrouw dit keer weer zou winnen. Na 4 partijen waren er nog maar 2 spelers ongeslagen. Nettie Lensink en Jelle Thuis en laten die nou de laatste partij tegen elkaar moeten spelen. Jelle had Mieke Evers getroffen en Nettie moest triplette spelen met Theo van der Meer en Marjan Jonkers. Marjan had nog geen potje gewonnen en wilde dit graag rechtzetten en daarmee Nettie aan het kampioenschap te helpen.

Marjan wist uiteindelijk zelf het laatste punt bij te plaatsen waarmee Nettie de kampioen werd. Omdat Jelle meer dan genoeg pluspunten had verzameld werd hij toch nog gewoon tweede. Theo kon geen eerste meer worden omdat hij met Nettie moest spelen en haar daarmee niet meer kon inhalen, maar hij had verloren van Onja Weijl. Onja en Theo werden gedeelde 3de met evenveel pluspunten.

Ellen van Ommen had ook een goede dag en werd met 3 winstpartijen 5de. Hannie van Hengel op de 7de plaats en Wouter Tetrode (8ste) behaalden de eerste punten van het jaar voor het Overall kampioenschap.