Nieuws

25
apr

Mourad haalt laatste 4 NK Tête à Tête

Het weekend van 23 en 24 april stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap Tête à Tête bij de Goede Worp in Den Haag. Voor Boul’Animo waren 4 mensen op pad. Henk Schoolderman moest helaas op het laatste moment afhaken.

In het vrouwentoernooi probeerde Nettie Lensink de beste 8 te halen, maar zij liet te veel kansen liggen om te winnen en met 2 winstpartijen in het Zwitserse systeem was dat te weinig. Sandy Rikkers won uiteindelijk de titel.

Theo van der Meer kende een slechte dag. Hoewel hij zeer sterke tegenstanders had in de eerste 2 partijen en die verloren gingen op 12 en 10 kwam de klad er helemaal in en ging hij maar gooien met nieuwe boules die hij ter plekke gekocht had. Daarmee won hij gelukkig eindelijk de laatste partij waardoor hij nog net geen aller laatste werd.

Yves Roussel was zeer goed gestart en won partij na partij, tegen zeker niet de minste spelers. De laatste partij zou hij tegen Mourad moeten spelen en toen stonden ze allebei rond de 7de 8ste plaats. De winnaar van dat duel zou dus zeker naar de finaledag mogen. Mourad won dit met 13-6 en steeg daarmee helemaal naar de 4de plaats met maar 1 verliespartij.

Voor Yves was het het meest slechte resultaat wat je kon bedenken want hij werd daarmee 17de, en je raad het al, alleen de beste 16 gingen door naar de zondag. Voor Yves een anti climax na een goed gespeelde dag.

Op de zondag was het net als op de zaterdag waterkoud met af en toe een verfrissende winterse bui wat het spelen er niet gemakkelijker op maakte. Mourad won zijn eerste partij tijdens een van die buien en nadat het weer droog was geworden kon hij de partij uitmaken en stond bij de laatste 8. Tegen oud Ster van Middachten winnaar Marco Zeitzen had de wedstrijdleiding ineens besloten dat binnen spelen toch wel mocht en daar profiteerde Mourad van door in de hal te gaan spelen, en daar was Marco het niet mee eens. Dat was in zijn spel te merken en Mourad liep gemakkelijk over Marco heen.

In de halve finale stuitte hij op Kees Koogje, en hoewel Mourad zeker kansen kreeg om punten te maken werd het een gemakkelijke overwinning voor Kees Koogje die eerder ook al tweede lid van Boul’Animo Patrick van der Schief wist te verslaan.

Kees wint uiteindelijk het kampioenschap net als vorig jaar met redelijk wat overmacht. Samen met Sandy mogen zij naar het EK Tête à Tête later dit jaar in Nimes.