Nieuws

17
apr

Laatste dag NPC, winst voor Boul’Animo

De Nationale Petanque Competitie zit er alweer op. Na 14 speeldagen had het Topdivisieteam maar liefst 12 punten weten te verzamelen.

Lang niet genoeg om bovenin mee te kunnen doen, maar omdat MIDI tegen ’t Zwijntje gelijk speelde ging Boul’Animo MIDI nog voorbij met 1 puntje omdat Boul’Animo won van De Toss uit Almelo met 6-2.

De wedstrijd ging zeer voorspoedig van start, twee keer een 13-0 en één keer een 13-3. Moet wel bij verteld worden dat De Toss dit keer moeite had om 6 spelers bereidt te vinden om te spelen. Toch speelden de heren en vrouw van De Toss zeer geconcentreerd en probeerde de punten te pakken waar dat kon. Toch namen ze hierbij soms iets te veel risico waarbij juist punten werden weggegeven.

Zo ook in het triplette. Hoewel de triplettepartij met Theo van der Meer, Alexander van der Poll en René Vreeswijk een 13-5 op het bord kreeg waren er een aantal mene’s waarbij dit team toch een punt kreeg omdat de tegenpartij het punt uiteindelijk weggaf.

De laatste doublettepartijen hadden de spelers van De Toss hun vorm weer enigszins terug en wonnen twee van de drie potjes. Ook ging er nog een partij naar Boul’ Animo door de winst van Dennis Nootenboom en Johnny Saalmink. Daarmee dus de 6-2 overwinning.

Al met al heeft het eerste team 14 wedstrijden gespeeld, Vijf keer werd gewonnen en 6 keer verloren. Tegen de kampioen PUK uit Haarlem werd een keer gelijkgespeeld evenals de nummer 3 Gooiers uit Hilversum.

Handhaving in de Topdivisie was al een feit en een vijfde plaats een mooie kers op de taart.