Nieuws

1
okt

Kop voor de NPC Teams is eraf

De Nationale Petanque Competitie (NPC) is weer begonnen. Het Topdivisie team van Boul’Animo had meteen met een promovendus te maken. Petangeske uit Bergen op Zoom promoveerden vorig jaar vanuit de Tweede divisie naar de Top divisie. Voor het team uit Bergen op Zoom speelden de zeer geroutineerde Tom en Lieke van der Voort, maar ook Ricardo Saarloos en Eddie Hollestelle, voormalig NJBB Masters team waren van de partij. Zware dobber dus meteen voor het eerste team.

Na de doublettenpartijen was de stand 1-2 in het voordeel van Petangeske. Beide triplette partijen werden een zwaarbevochten 13-12 voor Boul’Animo wat stand weer helemaal deed ombuigen naar een 3-2 voorsprong. Nog maar 1 partijtje hoefde gewonnen te worden voor 1 punt, en 2 voor de volle winst. Helaas ging de mix al snel naar Bergen op Zoom, maar 1 doublette partij werd gewonnen met 13-4. Het laatste doublette werd een zwaar bevochten overwinning voor Petangeske die daarmee ook op 4 winstpartijen kwamen wat 4-4 als eindstand opleverde.

TVM_2287

Het tweede team van Boul’Animo beleefde in dezelfde hal in Doetinchem hun debut in de NPC, de vierde divisie. Le Château uit Wijchen was de tegenstander. Na een paar zeer spannende partijen en een 12-13 voor een doubletten die ook gewoon gewonnen had kunnen worden was de stand al 3-4 voor Wijchen. Toch zat er nog een puntje in, maar ook de laatste partij ging helaas verloren.

Al met al is de kop er af en zijn de ervaringen positief voor het vervolg van de NPC, voor beide teams.

TVM_2293