Nieuws

2
dec

Klein succesje voor tweede team in derby tegen Doetinchem

Nu we over de hal kunnen beschikken hoeft het tweede team niet meer uit en thuis in en tegen Doetinchem 2 te spelen. Daarmee zijn zij hun thuisvoordeel kwijt, maar het zou niet makkelijk worden want zij staan er goed voor in de competitie met al 3 gewonnen wedstrijden.

De doublettepartijen werden goed begonnen door er twee van de drie te winnen. De derde had misschien meer ingezeten maar zij stonden al te snel iets te ver achter maar Doetinchem kreeg deze partij niet zomaar kado.

In de triplette partijen was er ééntje heel snel afgelopen omdat er niets bij kwam een 1-13 verlies, een complete off-match. Het andere triplette liet zich niet van de wijs brengen en bleef knokken voor de overwinning. En dat lukte uiteindelijk ook met 13-10. De tussenstand werd daarmee 3-2 nog steeds in het voordeel van Boul’Animo.

De laatste drie doublettepartijen werd een zenuwslopend verhaal. Kansen gingen in twee partijen heen en weer maar Doetinchem wist ze toch allebei te winnen. Gelukkig stond het laatste doublette steeds ver voor en speelde deze partij solide uit. Daarmee een gelijkspel eruit gesleept. In de tussenstand staat Boul’Animo 2 nu op de gedeelde 5de plaats.

Boul’Animo 1

Het eerste team zou het lastig krijgen want zij moesten tegen het degelijke PC de Gooiers uit Hilversum. Een paar spelers hadden al in de Topdivisie gespeeld. Een van de doublettepartijen werd zeer snel gewonnen waarmee Boul’Animo meteen een voorsprong nam. Helaas gingen de andere twee partijen verloren zodat er goed gepresteerd moest worden in de triplettepartijen om kans op punt of punten te houden.

Ook nu een goede partij die gewonnen werd maar helaas ook weer een verliespartij zodat de achterstand op 1 partij bleef, 2-3. De laatste drie partijen moest het dan maar gebeuren. Waar in dezelfde samenstelling de eerste partij nog dik gewonnen werd had Boul’Animo het een stuk moeilijker. Kansen werden niet meer gepakt en de tegenstander kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Deze werd dan ook uiteindelijk verloren.

Een punt moesten we alvast laten varen maar zat er dan nog 1 punt in? Nee want ongeveer tegelijkertijd ging ook een tweede partij te onder. Het laatste doublette stond al gauw tegen een grote achterstand aan te kijken en de tegenstander maakte nagenoeg geen fouten, maar ineens waren zij het kwijt. Boul’Animo bleef gedegen spelen en sleepte toch nog die laatste partij eruit voor de eer want de uitslag was toen al duidelijk.

Met dit verlies van 3-5 staat Boul’Animo op de gedeelde 4de plaats met 6 punten. Twee teams staan stijf onderaan met 0 en maar 1 punt.

Boul’Animo 1 speelt 14 december thuis tegen de huidige nummer 2 Randenbroek 1 uit Amersfoort. Boul’Animo 2 moet uit en wel naar Zeist om te spelen tegen Les Cailloux 5.