Nieuws

5
nov

John en Ellen winnen Mastermix 2017

De hele week voor de Mastermix was het grijzig weer, maar de toernooidag begon uitgesproken zonnig. Hoewel het redelijk fris was kon er toch prima gespeeld worden.

Wedstrijdleider Johnny Saalmink mocht 20 spelers inschrijven waarmee het terrein lekker vol was. De computer bepaalde weer wie er steeds tegen wie moest en dat leverde spannende partijen op. Zo moesten de eerste partij René Vreeswijk en Jeroen van der Mei samen, maar zij konden het verrassenderwijs niet bolwerken tegen Jelle Thuis en Cor van de Brink. Ook de meeste spelers die er goed voorstonden voor het Overall kampioenschap moesten meteen een verliespartij incasseren.

Uiteindelijk wist niemand alle partijen te winnen, maar was er gelukkig ook niemand die ze allemaal verloor.

Traditioneel werd er weer de finale gespeeld tussen de beste vier van de dag. Theo van der Meer en Ellen van Ommen hadden allebei 4 partijen gewonnen. Theo mocht spelen met de 3 van de lijst en dat werd Fanny van Uden met 3 winstpartijen en een saldo van 16. John Bonenberg had ook een plussaldo in de dubbele cijfers, en ging daarom met Ellen spelen. Er waren nog 5 spelers die er 3 hadden gewonnen, maar hun plussaldo was niet toereikend genoeg. Voor Theo was het overigens alweer zijn 3de finale van dit jaar. Beide vorige keren kon hij niet winnen.

John en Ellen hebben al een aantal toernooien en competities met elkaar samen gespeeld, en dat was te merken aan hun spel in de finale. Het was ondertussen erg koud en nat geworden, maar gelukkig bleven nog vele leden kijken naar de finale.

John en Ellen waren duidelijk wat constanter dan Theo en Fanny en wonnen daarom terecht met 13-6. Zij zijn het hele jaar de Mastermix kampioenen.

Totale Uitslag: klik hier

Tussenstand Overall: Klik hier