Nieuws

22
feb

John Bonenberg en Siny Hilverdink kampioen District Oost tweede klasse

De laatste dag van de wintercompetitie kende een ongekende ontknoping. John Bonenberg en Siny Hilverdink stonden er niet slecht voor maar moesten wel degelijk aan de bak.

De eerste dag moest John nog afhaken vanwege een blessure. Toen viel Evert van den Enk in en Siny en Evert beleefde een valse start met maar één winstpartij. Toen John weer mee kon doen veerde zij helemaal op. De laatste dag hoefde er maar 3 partijen gespeeld te worden. Zij wonnen ze alle drie en kwamen op gelijke hoogte met de andere toppers in de tweede klasse A.

Tijdens de prijsuitreiking bleken zij met onderling resultaat het het beste te hebben gedaan. Zij klommen hiermee van de 5de plaats helemaal naar de koppositie in hun poule. Vorig jaar ook al in de prijzen en nu weer. Volgend jaar mogen zij het proberen in de eerste klasse.

Mieke Evers en Mart van Tol zaten in de hoogste poule maar konden het toch niet allemaal bolwerken. Veel punten gehaald tegen de topteams, en soms zelfs gewonnen, was het dit jaar niet goed genoeg. Zij degradeerde uit de hoogste klasse samen met nog 5 teams, maar daar komen John en Siny dan voor terug.

In de andere poule speelde Sabine Diks samen met Fred Lamberts als invaller. Sabine had dit jaar pech met haar maten want Cor Nootenboom kon na de eerste dag niet meer spelen vanwege een blessure. Günter zou de andere twee dagen spelen maar moest de laatste dag afhaken vanwege de griep.

Samen met Fred wonnen zij de laatste dag 3 van de 4 partijen, maar dat was niet genoeg voor een medaille.

John en Siny kampioen