Nieuws

28
sep

Jeroen van der Mei wint Zomeravondcompetitie 2015

De Zomeravondcompetitie werd weer zoals gebruikelijk afgesloten op een mooie zondagmiddag met de finale tete a tete partijen. 

Na alle gevechtshandelingen de hele zomer door op de donderdagavonden waarbij mêlee gespeeld werd door maar liefst meer dan 40 leden, stond Theo van der Meer met 206 punten (van de maximaal 208 te behalen punten) bovenaan, gevolgd door Henk Schoolderman met 203 punten. Dat waren de enige twee spelers die boven de 200 punten uitkwamen. Dennis Nootenboom en Jeroen van der Mei bleven hangen op 199 punten. Henny Bosman en Mart van Tol (resp. 190 en 189 punten) stonden het hele seizoen rond plek 5 en 6 en kenden een goed zomerseizoen.

Op de zevende plaats vonden we verrassend Marjan Jonkers. Zij kon op de laatste speeldag nog een hele slechte score goedmaken en steeg van de 16de plaats naar de zevende. Cor en Ans Nootenboom hadden het hele seizoen moeite om twee partijen op een avond te winnen maar scoorden genoeg punten om gedeeld 8ste te worden. Daarom was er een beslissingswedstrijd nodig tot 7 punten die gewonnen werd door Cor.

De finale partijen werden bij vlagen erg goed gespeeld door alle spelers. Marjan hield Henk lang bezig maar verloor toch met 6-13. Theo begon sterk aan de partij tegen Cor, maar Cor liet zich niet kennen en vocht zich erlangs en won met 13-10. Dennis tegen Mart werd uiteindelijk 13-4 al zaten er voor Mart meer punten in. Jeroen moest vol aan de bak tegen Henny maar won toch met 13-9.

Na al tegen Ans gespeeld te hebben moest Cor tegen zijn zoon Dennis. Na dik voor te hebben gestaan kwam Dennis toch nog terug in de wedstrijd, maar het was te laat. Cor wist te winnen met een gering verschil. 13-10.

Een mooie partij om naar te kijken was die tussen Henk en Jeroen, beiden spelers met veel ervaring. Maar toch won Jeroen met 13-9.

Tijdens de finale ( tussen Cor en Jeroen)stond Jeroen steeds een klein beetje voor en wist dat vast te houden tot het einde en won dus de zomeravondeditie  van 2015 met 13-8. De strijd voor de Overall punten en de derde en vierde plaats ging naar Dennis die Henk versloeg met maar 1 puntje verschil, 13-12.

Daarmee werd het zomerseizoen weer succesvol afgesloten met een heerlijke barbecue en kunnen we alweer uitkijken naar het clubkampioenschap tete a tete van een week later.