Nieuws

9
aug

In Memoriam Fred Lamberts

Vandaag kregen we het verdrietige nieuws dat Fred Lamberts na een ziekbed is overleden. Tegen een hersentumor in de gradatie zoals Fred het had viel niet meer te vechten. In mei kreeg hij de prognose dat het niet meer goed zou komen. Zijn partner Margret moest toen de club meedelen dat de medische wereld niets meer voor Fred kon betekenen.

Fred is al lid, al dan niet met een korte onderbreking, vanaf het eerste uur bij Boul’Animo. Hij boulde al zeker meer dan 30 jaar en kende vele hoogtepunten binnen de petanquewereld. Hij was altijd een graag geziene gast op het hoogste niveau van de Nationale Competitie, de voorloper van het huidige NPC. Ook op (landelijke) toernooien wist hij vele hoofdprijzen voor zich op te eisen.

Op de club was hij met bijvoorbeeld de clubkampioenschappen vaak ongenaakbaar. Vooral samen met Mourad waren zij zelden te verslaan.

De laatste wedstrijden voor de NPC was Fred, tijdens de coronacrisis, nog van grote waarde voor het team geweest. Het zal een groot gemis zijn wanneer de NPC weer gaat beginnen om zonder Fred aan de start te verschijnen.

Afgelopen voorjaar kwam Fred nog even kijken bij het Hazenbergtoernooi in zijn woonplaats Brummen. Dat was de laatste keer dat de meesten van ons Fred op een boulebaan hebben mogen zien.

Fred voor de laatste keer toeschouwer in Brummen

 

Namens heel Boul’Animo wensen wij Margret, familie, kennissen, leden van Boul’Animo en heel boulend Nederland die Fred gekend heeft heel veel sterkte met dit zware verlies. Bij onze club laat Fred een grote leegte achter.

Palmares Fred Lamberts bij Boul’Animo voor zover bekend. Van 2002 tot en met 2005 ontbreken alle gegevens.

Ster van Middachten
2010 met Wim van Ree
2014 met Wim van Ree
2021 met Mourad el Ansari

Hij Zij toernooi
2019 met Mandy Nootenboom

Clubkampioenschap Tête à tête
1990
1993
2000

Clubkampioenschap Doubletten
2018 met Jeroen van der Mei
2019 met Mourad el Ansari
2020 met Mourad el Ansari
2021 met Mourad el Ansari

Clubkampioenschappen Tripletten
2014 met Cor Nootenboom en Peter Hietbrink
2015 met Cor Nootenboom en Peter Hietbrink
2018 met Cor Nootenboom en Mourad el Ansari
2019 met Cor Nootenboom en Peter Hietbrink

Maandcompetitie
2019, vooralsnog de enige winnaar