Nieuws

13
dec

In Memoriam Floris Pieper

Na de uitvaart van Floris op 13 december 2016 zal het lied “Laat de zon in je hart” nooit meer hetzelfde klinken. Vele leden en oud-leden waren aanwezig bij de uitvaartplechtigheid van Floris waar zijn koor bovenstaand lievelingslied van Floris ten gehore bracht.

Ook ons bestuurslid Harry Rutten heeft een mooie toespraak gehouden, waarvan hieronder de tekst:

Uiteraard willen wij als club Boule Animo van de gelegenheid gebruik maken om Floris te eren en te vertellen over de combinatie Floris en Boule Animo.

Het was 1984 en in dit jaar maakte Floris kennis met het boulen. Samen met zijn vrouw Hanny wandelde hij in oud Dieren in het park en zag hij de Jeu de Boulers bezig zijn met het spel.. Ook effe een balletje gooien was wat er gebeurde  en het enthousiasme was getriggerd. Floris sloot zich aan bij de club en behoorde vanaf dat moment tot één van de leden van het eerste uur.

Floris was zeer actief m.b.t. werkzaamheden aan de accommodatie.  Zijn betrokkenheid reikte veel verder,  en deze zorgde ervoor dat hij zitting had in welke commissie dan ook, en dit allemaal ten behoeve van de club en de sport in het algemeen.

Zijn dochter Karina en zoon Michel raakten ook behept met de sport en zijn ook lid geweest van Boule Animo. De nodige support van zijn vrouw Hanny maakte het plaatje compleet en zo was het hele gezin aan het boulen.

Floris heeft keihard gewerkt m.b.t. de verhuizing van het Carolinapark naar de huidige locatie op het Nieuwland. Het gebouw zoals het er nu staat is mede dankzij de inspanning van Floris tot stand gekomen.

Floris was een sociaal en bewogen mens en dat kwam in zijn manier van spelen en het bezoeken van de clubavonden tot uiting. Behulpzaam voor een ieder en voorál voor nieuwe leden.

Partij verloren?  Floris had altijd wel een opbeurend woord of gebaar.

Tatabánya….

Uit het niets scoren zoals de Hongaarse voetbalheld Joseph Kiprich dit alleen kon die in de jaren 90 bij Feyenoord speelde en door zijn kunstige spel de tovenaar van Tatabánya werd genoemd.  Zo ook Floris…scorend uit het niets en onze Floris werd liefkozend Tatabánya genoemd. Een teamplayer  die met name uitblonk vanwege zijn bescheidenheid en symphatieke gedrag.

Met deze eigenschappen speelde hij in heel het land en zelfs in het buitenland speelde hij toernooien en competitie en was daardoor een graag geziene gast.

Floris lachte het hardst om zijn eigen grappen en grollen.  Maar ook over  de zaken zoals bouwwerkzaamheden, de wilde vaart , autoraces en zijn zangcarrière  werd in een euforische stemming verteld.

Hij schudde voordrachten uit de mouw alsof het de normaalste zaak van de wereld was, daarbij verzon hij terplekke de tekst én uitvoering. Dit alles tot groot genoegen van zijn boule vrienden.

Mij is verteld dat hij auto kon rijden als een Formule 1 coureur en rustig met 100km per uur Düsseldorf in schoot en daar vervolgens de ondergrondse indook waarbij hij het verkeer links en rechts voorbij vloog… De passagiers inmiddels weggedoken onder het dashboard…

Ook het bumperkleven, het vol gas rijden en vol in de remmen duiken is door Floris uitgevonden. Menig meerijder met Floris heeft wel iets met hem beleeft tijdens een reis naar een Boule aangelegenheid. Gelukkig is dit alles goed afgelopen en heeft men dit vele jaren vol kunnen houden..

Floris was Boule Animo… en de club is hem veel dank verschuldigd. Floris was uniek en dát blijft zo.

 In Floris verliest de vereniging een betrokken lid, één van het eerste uur en een heel plezierig mens die door zijn boule vrienden en vriendinnen zeer gemist zal gaan worden.  Als vereniging wensen wij Hanny en de kinderen veel sterkte met het verwerken van het verlies van hun man en vader.

Floris, rust zacht!