Nieuws

7
sep

Hij Zij toernooi 2015

Zo tegen het einde van de zomer is het altijd weer spannend wat voor weer we zullen krijgen tijdens ons Hij Zij toernooi. We hebben wel eens prachtig weer gehad, maar het is zeker ook wel eens in het water gevallen. Zondag 6 september zat het er een beetje tussenin met af en toe een bui die dan ook flink tekeer ging maar iedereen kon ook in een heerlijk zonnetje zitten.

De meeste mannen hadden toch weer een vrouw weten te verleiden zodat we met 34 teams konden starten. Onder de 34 teams toch wel een aantal cracks die hun sporen, ook met man/vrouw toernooien al lang hadden verdiend. Marco Zeitzen, meervoudig winnaar speelde dit jaar met Diana Spruijt Vroegh. Marco had zijn kruid misschien al verschoten een dag eerder toen hij nog het grote markttoernooi van Delft wist te winnen. Wel de A poule gehaald, maar daar bleef het ook bij.

Sjaak Spruijt kon zijn titel met Sheila Duin niet verdedigen en speelde daarom met Josefien Koogje. Zij wisten alle wedstrijden over de hele dag te winnen maar kwamen saldopunten te kort om in de finale te kunnen staan.

Wel in de finale Mourad el Ansari met Caroline Arnoud de Calavon die 1 pluspunt minder hadden dan Nettie Lensink en Peter Bonarius, 29 om 30.

Toen de finale op het punt van beginnen stond was het best wel fris geworden, en van een spannende finale was eigenlijk geen sprake. Mourad en Caroline speelden zeer degelijk en Nettie en Peter konden hun niveau van de hele dag niet meer volhouden. Mourad en Caroline zijn daarom de nieuwe Hij Zij winnaars.

In de B poule twee teams die voor de eerste plaats precies gelijk eindigden. Theo en Corry Schoppema hadden het in hun allereerste partij iets beter gedaan dan Pier en Dini Boomstra en wonnen daarom de B poule.

In de C poule wisten Theo van der Meer en Fanny van Uden hun slechte start van de dag (hoewel de allereerste mene nog wel 6 punten opleverde) nog veel glans geven door met een hoog saldo deze poule te winnen. Ook Frits Alferinke en Henny Bosman wonnen alle partijen in deze poule maar kwamen saldo punten te kort.

Al met al een mooie dag met mooie prijzen en een strakke wedstrijdleiding zodat alles weer van een leien dakje mocht verlopen.

 

Alle uitslagen zijn hier te vinden:

http://www.bouleanimo.nl/uitslag-hij-zij-toernooi-2015/