Nieuws

31
mei

Hazenberg trofee weer terug in Dieren

Op Hemelvaartsdag was er weer het traditionele Hazenbergtoernooi van Le Pionnier in Brummen. Er waren weer veel leden van Boul’Animo aanwezig en veel regionale spelers. Dit jaar ook een grote delegatie uit Den Haag. Een aantal stonden op campings in de omgeving, anderen waren vroeg vanuit Den Haag vertrokken naar Brummen. Al met al had wedstrijdleider Henk van der Meij 46 teams onder zijn hoede.

Ook traditioneel is het systeem. Dit keer 2 voorgelote partijen daarna 16 teams naar de A, 16 naar de B en 12 naar de C poule. Voor de beste teams in elke poule stonden zeer goed gevulde boodschappentassen klaar.

Teams met 2 gewonnen gingen uiteraard naar het A toernooi, maar als je er maar 1 gewonnen had met veel plussaldo kon je ook in de A terechtkomen en nog kans maken op de trofee. Fred Lamberts moest op het laatste moment een invaller zoeken en dat werd Cor Nootenboom. Dat pakte zeer goed uit. Kwamen in de A poule met 2 grote overwinningen. Daarna wisten ze alle drie de partijen te winnen met 13-7. Dit bleek genoeg voor de eerste prijs. Grote boodschappentas en minstens zo belangrijk de wisseltrofee.Deze kregen zij uit handen van de vorige winnaar, Bauke Veltman.

Ook in de B-poule Boul’Animo leden in de prijzen. Op de tweede plaats Nettie Lensink en Johnny Saalmink, en de winnaars werden Peter Hietbrink en Theo van der Meer.

Ondanks dat Brummen weinig leden heeft hadden zij de organisatie weer prima voor elkaar.