Nieuws

5
jun

Hal overleeft eerste storm

Op weg naar de club kom je langs straten waar de bewoners en brandweer druk bezig waren de wegen weer vrij te krijgen van omgewaaide bomen na de storm van een dag eerder. Het was in de nacht van dinsdag op woensdag noodweer geweest, maar de hal in aanbouw had dat allemaal overleefd. Ook de kraan om de zware onderdelen te verplaatsen, toch een grote windvanger, stond erbij alsof er niets gebeurd was.

Gelukkig ook geen schade aan de kantine, en het werk aan de hal kon dan ook gewoon doorgaan. Van het skelet in staal staan nu de lange zijkanten en het dak. Binnen twee dagen ook de korte zijwanden en kunnen de eerste platen ertegen aan.

Tegen het einde van de ochtend kwamen ook Nettie Lensink en Mart van Tol kijken. Mart had oud-lid Han van Rijsinge meegenomen. Samen met Floris Pieper zaliger maakten zij deel uit van de eerste commissie om de haalbaarheid van een hal te onderzoeken. Hij was onder de indruk van al het werk dat verzet was, ook voor wat betreft de uitbreiding van de banen aan de andere kant van de kantine.

Een korte impressie tot dusver. (klik op een foto voor een groter exemplaar)