Nieuws

30
mei

Grand Prix Animo, succes maar zonder finales

Een uniek evenement dit jaar want de Grand Prix Animo van 2016 zat al een paar maanden voor aanvang vol. Naast natuurlijk een aantal Boul’Animo teams wisten ook veel sterke spelers uit heel Nederland, en zelfs Duitsland en België, de weg naar Dieren te vinden.

Het terrein baarde in aanloop naar het toernooi wat zorgen want het onderhoud was er de laatste maanden wat bij ingeschoten. Ook een aantal avonden van tevoren kon er nauwelijks gewerkt worden vanwege de weersomstandigheden.

Toch lukte het Jeroen in samenwerking met hovenier Rijneveld, die wat spullen wilden sponsoren en zelf ook meehielp, het terrein er weer pikobello uit te laten zien. Ook de drie banen die we sinds lange tijd weer een keer nodig hadden naast de club lagen er fantastisch bij.

De dag begon goed, en er was regelmatig een lekker zonnetje om in te boulen. Onder onze nieuwe enorme parasol was het daarom goed toeven. De catering was geweldig en de uitsmijters, nieuw op het menu, vonden gretig aftrek.

Ook JDC Sport importeur Martin van der Linden deed goede zaken. Een aantal boulers heeft weer een nieuw setje boules in bezit.

De wedstrijden zelf waren bij vlagen spannend. Voor een insider waren er mooie duels om naar te kijken. Bij ons in de voorronde, het hoofdtoernooi en het B toernooi, bij veel andere toernooien zijn dit stuk voor stuk finales.

Tegen de tijd dat de halve finales en de finale op het programma stonden vond de wedstrijdleiding het te link worden in verband met het gevaar op onweer om de wedstrijden te laten beginnen. Na overleg met betrokken teams vonden de meeste spelers het wel prima om de prijzenpot te delen. Daarom dit jaar geen winnaar van de Grand Prix Animo.

De in wijde omtrek legendarische afterparty kon daarom iets eerder beginnen dan gepland, en veel spelers bleven dan ook nog lang na het toernooi hangen. Ondanks geen finales was het weer een zeer geslaagde dag.