Nieuws

12
mei

Grand Prix Animo 2019 succesvol verlopen

Na weken van hard werken op het terrein mocht eindelijk heel Nederland kennis maken met de nieuwe banen. In de eerste bak viel prima te boulen, de tweede bak was nog wat zacht. Voor het eerst in de geschiedenis van de Grand Prix Animo speelde het hele toernooi zich af op de twee bakken naast de kantine wat het toernooi een intieme sfeer gaf. Hoewel het wat fris was hadden we de hele dag geen last van regen gehad.

De nieuwe stamtafel werd goed gebruik en we hadden voor iedereen meer dan genoeg ruimte. De Desperado’s vonden weer gretig aftrek, maar ook de uitsmijters en de hamburgers waren bijna niet aan te slepen. Met de loterij erbij was het een echt festival de petanque. Ondanks dat we eigenlijk 2 banen te kort kwamen kon er toch snel doorgespeeld worden.

Johnny Saalmink, onze wedstrijdleider van dienst kende geen noemenswaardige problemen. En we hadden de hele dag muziek.

Na de twee voorronden splitsten het toernooi zich op in een hoofdtoernooi en een troosttoernooi.

De finale van het hoofdtoernooi werd vanwege de tijd niet meer gespeeld maar Jeroen Bleyen uit België met Joey van Doorn en Mourad el Ansari en Khalid Elyazidi wisten hun halve finales te winnen van respectievelijk Fabian Biesheuvel met Taeke van Bilzem en Steven Ielegems met Wesley Cami uit België.

Het troosttoernooi van het hoofdtoernooi werd gewonnen door Tom van der Voort met Linda Schuurbiers door te winnen van Peter Bonarius met Kimberly Dunki Jacobs

Het troosttoernooi ging naar Jabriel en Marques uit Breda door te winnen van Elior van Klaveren met Marco van Zijderveld. Het complementaire troosttoernooi ging uiteindelijk naar Dennis Pol met Trieu Nguyen.

Naast Mourad deed Nettie Lensink het heel goed namens Boul’Animo door in het hoofdtoernooi de laatste 8 te halen. Alexander van de Poll wist met zijn maat Jacco Vermeer de halve finale te halen in het A troosttoernooi. Tenslotte nog zeker het vermelden waard dat Kevin Splithof en Jelle Thuis de finale verloren en het B complementaire toernooi.