Nieuws

28
mei

Grand Prix Animo 2018 was mooi petanque festival

Alle ingrediënten waren aanwezig. Mooi weer, banen lagen er strak bij, terrein was professioneel aangekleed, voldoende schaduw door de tenten, en natuurlijk onze vrolijke stand met merchandise. Het kon niet anders dan dat het een mooie dag zou worden voor hoogstaand petanque in een hele gezellige en gemoedelijke sfeer. 

We moeten zeker niet vergeten dat dankzij de inzet van de vrijwilligers het eten en de bar zeer goed verzorgd waren. Zij hebben toch maar weer hun vrije dag opgeofferd om de petanquespelers van hun natje en droogje te voorzien.

Wedstrijdleider Johnny had het toernooi goed onder controle en na de voorronden kon de indeling in het A en B toernooi bekend gemaakt worden. Samen met de complementaire toernooien speelde elk team minstens 4 partijen.

In het hoofdtoernooi konden wel een aantal verrassingen genoteerd worden. Zo gingen de winnaars van vorig jaar, Steven Ielegems en Wesley Cami in de halve finale onderuit tegen Niels Saurel en Bady Diboun van het Zwijntje uit Apeldoorn. In de kwartfinale ging een ander Belgisch topteam met Didier Fifi en Gert Quetin onderuit tegen hun landgenoten Thomas van Leuvenhaege en Arne de Koster.

Zij kwamen in de andere halve finale hun Waterloo tegen door te verliezen van opnieuw een team uit Apeldoorn, Teake van Bilzem en Fabian Biesheuvel. Daarmee was een complete finale tussen twee Zwijntje teams een feit.

Het was ondertussen al behoorlijk laat geworden en het licht moest aan, maar dan kon er een mooie finale gespeeld worden. Teake en Fabian speelde degelijk en kwamen ver voor te staan. Toch konden zij deze partij niet over de finish krijgen en Niels en Bady kwamen terug en gingen eroverheen. Na een slechte mene van Fabian en Teake konden Niels en Bady de partij redelijk gemakkelijk uitplaatsen.

Het B toernooi werd gewonnen door Peter Bonarius met Judith van der Eijnden die het volledige Boul’Animoteam van Kevin Splithof en Jelle Thuis versloegen.met 13-9.

Mede dankzij onze, inmiddels huisDJ, DJ Armani bleef het nog lang gezellig.

Nogmaals een bedankje voor alle vrijwilligers die de hele lange dag heel hard hadden gewerkt in de hitte, zonder jullie zou er geen GPA geweest zijn.

Volledige uitslagenlijst, klik hier