Nieuws

4
jul

Grand Prix Animo 2015

Er zou een hitterecord komen, later bijgesteld tot zware onweersbuien en allerlei andere bangmakerij. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen maar was het wel iets te warm voor de tijd van het jaar. Door een leuk toernooi in België en de weersvoorspellingen bleef het aantal teams steken op 26 teams.

Er waren door de club verschillende maatregelen genomen om iedereen zoveel mogelijk koel te houden, en iedereen had wel eigen water en een handdoek meegenomen om zichzelf koel te houden.

Na de twee voorronde partijen ging iedereen met 1 of 2 gewonnen partijen door in het hoofdtoernooi (directe eliminatie met complementaire). De overigen speelden in de B poule nog 3 voorgelote partijen.

Voor de grote wisselbeker, onze grand prix, waren de finalisten bijna dezelfde als tijdens de Ster van Middachten 2 weken eerder. Pascal Wijnstekers speelde nu niet met Rick van Lier maar met onze donateur Peter Bonarius. Patrick van der Schief en Dennis van Kooten haalden ook nu weer de finale.

Voor de tweede keer konden laatstgenoemden niet winnen waarmee Pascal en Peter volgend jaar op de poster zullen verschijnen als winnaars van 2015.

In het A complementaire toernooi wonnen Timo van Korlaar en Eef Meyer door met 13-7 te winnen van Ans Nootenboom en Günter Kutzora.

Het troosttoernooi werd gewonnen door Henk Schoolderman en Wim van Ree.