Nieuws

5
jul

Grand Prix Animo 2014

Al vanaf het begin van de Grand Prix Animo hebben we veel last van andere grotere toernooien die op dezelfde dag of in hetzelfde weekend plaatsvinden. Daarnaast moeten we het niet hebben van deelname uit de directe omgeving.

Met 28 teams is dit onze minst goed bezochte GPA ooit. Maar aan de positieve kant, dit soort toernooien worden bij andere verenigingen vaak afgelast of hebben nog minder deelnemers.

Na de twee voorronden werd de schifting gemaakt. Teams met 2 gewonnen uiteraard naar het A toernooi. Een aantal met 1 gewonnen en goed saldo mochten zich daar ook bij voegen.

De rest werd veroordeeld het B toernooi te spelen. Omdat daar maar 10 teams in terecht kwamen speelden zij 3 voorgelote partijen zodat we genoeg mensen overhielden voor de finale van het Hoofdtoernooi.

Titelverdedigers Kees Koogje en Frank Schepers maakten geen fouten en kwamen de hele dag nauwelijks in de problemen. Zij stelden hun finale plaats zeker door de halve finale te winnen van Wim van Ree met Herman Hamer met 13-6.

Daarvoor hadden zij ook al Boul’Animo leden Jeroen van der Mei en Henk Schoolderman met 13-6 opzij gezet.

Aan de andere kant van het schema gingen René Vreeswijk met Mandy Nootenboom erg goed. Zij haalden de halve finale. Daar verloren zij van Sander Beuker en Rick van Lier.

Het had ondertussen even flink geregend waardoor een deel van het veld blank stond. Daarmee veranderde ook de ondergrond. Sander en Rick hadden daar duidelijk meer moeite mee dan Kees en Frank.

Na een eenzijdige finale stond er een 13-1 op het bord voor Kees en Frank. Zij zijn opnieuw de winnaars in Dieren.

De B poule werd gewonnen door Wim Zuidema met Frans Velthuis. Boul’Animo eistte de andere prijzen op met op de 2de plaats Kevin Splithof met Fanny van Uden en als derde Jacolien Hamer met Ans Nootenboom.