Nieuws

17
nov

Goede week voor Boul’Animo leden

Een hoop te doen voor verschillende leden van Boul’Animo de afgelopen week. Zo was er op woensdag de maandelijkse woensdagavondcompetitie in Doetinchem en zaterdag ook in Doetinchem de wintercompetitie van District Oost. Daarnaast speelden Fred Lamberts en Mourad el Ansari het Hart van Nederlandtoernooi in Leusden.

Voor de winteravond competitie was het alweer de tweede avond. Alle Boul’Animoteams waren weer aanwezig al moest er wel een of twee teams met een invaller spelen. De teams die vorige week nog 1ste en tweede werden moesten nu allebei een partij laten lopen. Daarentegen waren er andere teams van Boul’Animo die ze alledrie wisten te winnen.

Op de derde plaats (vorige keer ook al 3 gewonnen maar toen niet in de prijzen) Nettie Lensink en Dennis Nootenboom. Günter Kutzora moest invallen voor Fanny van Uden en samen met Sabine Diks deden zij goede zaken door tweede te worden. Ongenaakbaar waren dit keer echter Janneau van Wissem met Cor Nootenboom.

Tussenstand onder de foto’s…

De zaterdag erop mochten een paar teams opnieuw afreizen naar Doetinchem. Voor de wintercompetitie van District Oost was opnieuw een invaller nodig, dit keer voor John Bonenberg. Daarom speelde Siny Hilverdink met met Evert van den Enk. Mieke Evers speelde net als vorig jaar met Mart van Tol en nieuw dit jaar Cor Nootenboom samen met Sabine Diks.

Geen van de teams was ongenaakbaar maar ook niet heel slecht. Ze wisten allemaal minstens 1 partij te winnen. Bij Cor en Sabine was het steeds erg spannend. Twee gewonnen maar verloren met 11 en 12-13. Daar had misschien iets meer ingezeten. Mieke en Mart wonnen er ook twee en dat terwijl zij sterke tegenstanders hadden de eerste dag, onder andere de winnaars van vorig jaar. Die partij werd wel verloren maar met maar 10-13. Siny en Evert hadden het lastig en wonnen één partij. Jammer genoeg ook één verloren met 12-13 anders hadden zij ook op twee winstpartijen gekomen. Het was pas de eerste dag van de competitie dus er kan nog van alles gebeuren.

Tenslotte speelden Mourad en Fred in Leusden het meestal sterk bezette Hart van Nederland toernooi met hele mooie prijzen. Zij haalden de finale en moesten tegen Jakob Huitsing en Cristian Bos. Omdat deze werd gewonnen kregen zij een enorm boodschappenpakket. Dat paste maar net aan in de auto.