Nieuws

30
jan

Goede start NPC team na de winterstop

De aanloop naar de NPC en de eerste helft van de competitie tot aan de winterstop ging met horten en stoten. We vonden het Topdivisieteam terug op een verdienstelijke 5de plaats maar er werden ook veelvuldig punten verspeeld.

De start van de tweede helft was ronduit goed te noemen. Het competitieschema was zwaar met in januari de wedstrijden tegen de koploper PUK uit Haarlem thuis en uit naar de Gooiers in Hilversum, de nummer 3 van dat moment. PUK speelden met veel nationaal en internationale ervaren spelers maar konden niet met de overwinning terug naar Haarlem. Lange tijd zag het er zelfs naar uit dat Boul’Animo zou winnen. Door een dramatische laatste mene van Jeroen en Dennis, met onder andere 3 carreau’s van Henri Calvetti verspeelden zij een 10-7 voorsprong en verloren. Zij wonnen de eerste doublettepartij nog wel van Henri en Leo Bos. Al met al konden beide ploegen tevreden zijn met het zwaarbevochten punt.

De Gooiers is de hele competitie al een zeer constante ploeg. Tot aan onze partij hadden zij nog maar 1 keer verloren. De eerste ontmoeting in Doetinchem thuis werd nog gelijk gespeeld, maar uit, zo was de verwachting zou een heel ander verhaal worden. Hun banen waar wij op moesten spelen zijn zeer hard met weinig grind. Lastig onder controle te krijgen. Toch speelde Boul’Animo goed en greep de kansen daar waar zij die aangeboden kregen. Door zich in alle wedstrijden vast te bijten werden de fouten bij de tegenpartij afgedwongen.

DSC_0652

Na de triplettepartijen was de stand 3-2 in het voordeel van Boul’Animo. Theo en Johnny liepen snel uit naar een grote voorsprong en gaven dat niet meer uit handen. Daarmee was een punt in ieder geval zeker gesteld. Toen leek er bij de andere partijen een last van de schouders te vallen bij de Boul’Animo spelers. Mourad en Mandy stonden goed voor, maar de tegenstanders kwamen puntje voor puntje dichterbij. Jeroen en Dennis hadden ook een grote voorsprong maar stonden op een gegeven moment toch achter. Na de overwinning van Theo en Johnny wisten beide teams de andere partijen toch nog te winnen waardoor er een 6-2 op het scorebord kwam.

Daarmee verstevigt Boul’Animo zijn positie in het middenveld met wellicht uitzicht op meer met nog 5 wedstrijden te gaan waarvan 4 thuis en 1 uit.