Geschiedenis

Op 10 juni 1985 zijn een aantal mensen begonnen om voor de gezelligheid een “balletje” te gooien in het Carolina Park te Dieren. Omdat meerdere mensen dit ook wel leuk vonden, heeft men besloten een vereniging te stichten en zich aan te melden bij de NJBB.

Men speelde met succes diverse toernooien bij andere verenigingen, wat oa resulteerde in het vullen van de prijzenkast. De toenmalige kantine was amper groot genoeg voor ca. 15 mensen en bleek door de groei van het aantal leden, niet meer geschikt. Vanaf 1995 beschikt Jeu des Boulesvereniging Boul Animo over een prachtige accommodatie, gelegen op het Sportcomplex het Nieuwland te Dieren (Gemeente Rheden) aan de rand van de Veluwezoom. Boul Animo heeft 18 banen ter beschikking, met verschillende moeilijkheidsgraden, waar gedurende het gehele jaar wordt gespeeld.

In 2000 hebben wij een nieuwe kantine in gebruik genomen. Wij zijn zeer trots op onze kantine met een deels overdekt terras, waar er na het spelen nog gezellig nagepraat kan worden. Onze accomodatie is prima bereikbaar en heeft voldoende parkeergelegenheid. Gedurende het gehele jaar kan iedereen kennis maken met de petanquesport op de maandag- en donderdagavond van 19.30 – 23.30 uur. Op deze avonden wordt er zowel op recreatief als op wedstrijdniveau gespeeld. Dmv loting heeft iedereen de gelegenheid te spelen met alle leden van de club als team maar zeker ook individueel.