Nieuws

12
sep

Geen succes spelers Boul’Animo op NK Veteranen

Een aantal jaar geleden wist een team van Boul’Animo in Hoorn nog de finale te halen. Herman Hamer, Henk Schoolderman en Cor Nootenboom verloren toen van Bert van Dijk, Martin Bakker en Gerard Zijlstra.

Herman en Henk deden niet mee en Cor ging het daarom proberen met John Bosman en Bart Kouveld. Zij verloren de eerste partij met 12-13 en wonnen de tweede met 13-12. Dat had blijkbaar al zoveel energie gekost dat de volgende twee partijen werden verloren. Daarmee waren zij al uitgeschakeld om bij de beste 8 te komen.

Bert Brinkman, Frits Alferink en Henk Hoefakker (donateur van Boul’Animo) kende geen gelukkige eerste partij loting. Zij moesten meteen tegen de gedoodverfde kampioenen en hadden weinig in te brengen. Zij verloren helaas al hun gespeelde partijen, maar kende ook een vrijloting waarmee ze op de 19de plaats eindigden en dus geen laatste werden.

Yves Roussel tenslotte speelde met twee spelers van buiten Boul’Animo, maar kon het ook allemaal niet bolwerken en eindigde uiteindelijk met 2 winstpartijen op de 15de plaats.

Gerard Zijlstra speelde nu niet meer met Bert van Dijk en Martin Bakker maar wist wel de finale te halen. Tegen oud team genoten Bert en Martin, die nu Henri Calvetti hadden gevraagd, wist hij niet te winnen, hoewel hij een dag eerder nog wel van ze had gewonnen.

Bert, Henri en Martin werden de nieuwe kampioenen Veteranen van Nederland.