Nieuws

18
jul

Fred en Mourad opnieuw ongeslagen

Er was van alles aan de hand in de wereld. Natuurlijk nog steeds het coronaverhaal. Besmettingen liepen weer op maar na een kleine rondgang binnen de vereniging zijn nu verweg de meeste leden 2 keer gevaccineerd. Daarnaast natuurlijk de vreselijke ramp met hoog water in Limburg. In Duitsland en België was het zelfs nog erger. Na een week van veel regen, ook bij ons op de baan, waren de speelvelden droog en kon er gespeeld worden. Er werd wel besloten de eerste drie banen (de meest populaire) niet te gebruiken in verband met een nest van de processierups.

Het was prachtig mooi weer met de hele dag een strakblauwe lucht. We zijn er nog niet echt aan toe gekomen om alle banen onkruidvrij te maken, maar tijdens de onderhoudsdag van zaterdag 31 juli aanstaande moet dit met z’n allen toch opgelost kunnen worden.

Uiteindelijk was het gelukt om 12 teams op de been te krijgen en dus toch weer 24 leden aan het boulen. De favorieten voor de titel, tevens de winnaars van vorig jaar, Fred Lamberts met Mourad el Ansari wonnen veel van hun partijen redelijk gemakkelijk en dat blijkt wel uit het hoge puntensaldo van +41.

Voor de andere finaleplek was het nog spannend want er waren twee teams die tot de laatste partij nog geen fout hadden gemaakt. Nettie Lensink met Günter Kutzora kwamen 8 pluspunten te kort om Sabine Diks met Asmara Leatemia van de finale af te houden.

Dit waren de enige teams die alle 5 de partijen wisten te winnen. Er was geen enkel team met 4 winstpartijen. Met drie winst en 10 pluspunten werden Johnny Saalmink met Janneau van Wissem en Alexander van de Poll met Fred Vesterink best of the rest.

Uiteindelijk twee teams die helemaal niet wisten te winnen maar de poedelprijs, waardebon voor heerlijke Tompoucen, mochten Mieke Evers met Bart Kouveld ophalen.

De finale was een vrij eenzijdige finale. Mourad en Fred lieten zien dat ze wel gewend zijn finales te spelen en wonnen met veel overmacht de finale.

Foto’s staan onder de uitslag.

Uitslag:

1 Mourad el Ansari – Fred Lamberts 5+41
2 Sabine Diks – Asmara Leatemia 5+29

Finale gewonnen door Mourad en Fred met 13-0

3 Nettie Lensink – Günter Kutzora 5+21
4 Janneau van Wissem – Johnny Saalmink 3+10
4 Alexander van de Poll – Fred Vesterink 3+10
6 René Vreeswijk – Ellen van Ommen 3-6
7 John Bonenberg – Jan Jansen 2+3
8 Alie Egberts – Jelle Thuis 2-13
9 Evert van den Enk – Mart van Tol 1-12
10 Theo van der Meer – Nel Kreeftmeijer 1-16
11 Siny Hilverdink – Willy Demmink 0-31
12 Bart Kouveld – Mieke Evers 0-36