Nieuws

21
dec

Fijne feestdagen

Het afgelopen jaar was laten we maar rustig zeggen een vreemd jaar. Tot en met onze ALV was er niet zo veel aan de hand en toen sloeg het Coronavirus toe. We mochten niet meer naar buiten, iedereen moest thuis werken enzovoorts en ook het spelen van petanque kwam tot een complete stilstand. De hal en het terrein waren gesloten. 

Dus niet spelen, niet aan de bar zitten en niet elkaar op regelmatige basis ontmoeten. Dit was ongekend en hadden we nog nooit meegemaakt. We konden als bestuur niet anders doen dan de maatregelen volgen zoals deze door de overheid en de regering werden opgelegd. Toch waren er af en toe mensen op de club om het ergste onkruid weg te halen, de Wadi aan te sluiten en Mart van Tol zag zijn kans schoon om de hele buitenkant van de kantine aan te pakken door deze helemaal te beitsen.

Uiteindelijk werden de besmettingscijfers zo laag dat er versoepelingen kwamen. We mochten weer naar de club maar dan alleen om te spelen. We moesten zoveel mogelijk ruimte tussen elke partij creëren en de bedoeling was na het spelen meteen weer naar huis. Nog niet ideaal maar we konden elkaar weer ontmoeten. Uiteindelijk kwamen er nog meer versoepelingen en mochten we zelfs gaan werken met een uitgifte punt. Daarmee konden we spelen en ook nog wat drinken tussendoor.

Het ging zo goed dat we midden in het jaar weer wat toernooien konden organiseren. Ook vonden we nog tijd om een klussendag te organiseren. Zo hebben we bijna al onze clubkampioenschappen kunnen spelen en zelfs een toernooi voor spelers uit heel Nederland, het Hij Zij toernooi. Dat was weer eens ouderwets gezellig. Helaas kwam daarna de tweede golf en meteen erachteraan de derde.

Dus opnieuw strenge maatregelen en zo mogelijk nog strenger dan in het begin van het jaar. Boulen zat er de rest van het jaar niet meer in. Ook nu kwamen er regelmatig leden op de club om met name de hal aan te passen en de enorm verlangde kachels op te hangen en aan te sluiten. Mart nam opnieuw het schilderwerk voor zijn rekening om de ijzeren spanten roestvrij te maken. Harry Jansen ontfermde zich over de kachels en zorgde er met zijn familie voor dat deze ook volgens de juiste voorschriften aangesloten konden worden.

Al met al is het afwachten wat de toekomst zal brengen, maar er zal zeker weer een tijd komen dat we kunnen boulen op de club. En mocht dat nog in de winter zijn, waar we zeker op hopen, dan hebben we het vooruitzicht om in een verwarmde hal te spelen.

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en we hopen iedereen in het nieuwe jaar weer te mogen begroeten.